На фона на започналата повсеместна активност на прокуратурата срещу фалшивите

...
На фона на започналата повсеместна активност на прокуратурата срещу фалшивите
Коментари Харесай

Набедена в корупция лекарка от ТЕЛК осъди държавата


На фона на почналата повсеместна интензивност на прокуратурата против подправените инвалиди един случай отпреди 7 години и половина приключи с цялостно крушение за държавното обвиняване. Лекарка от ТЕЛК във Враца осъди прокуратурата, че я е набедила в закононарушение и е унищожила положителната й известност, заяви " Конкурент ". По непотвърдена информация присъденото й обезщетение е от порядъка на 10-20 хиляди лева
В средата на юли 2011 година две невроложки от ТЕЛК-Враца и техническата им сътрудничка са задържани по обвиняване, че са поискали 300 лева като " подарък " от заболели хора, с цел да им дадат по-висок % неработоспособност. Срещу трите дами са повдигнати обвинявания за длъжностни закононарушения, измежду които искане на рушвет, насила и присъединяване в проведена незаконна група. По-късно са освободени от ареста под парична гаранция от 3000 лв., само че заради унищожената им известност били принудени да си търсят работа в други обитаеми места, написа Сега.
Р.М., която е била и началник на неврологичното поделение в мездренската болница, напуща града и се открива чак в Козлодуй, където стартира изначало, написа " Конкурент ". 3 години след шумния арест обаче обвиняването против трите се срутва, а една от тях завежда дело против прокуратурата, с което да почисти името си, и го печели на всички инстанции.
Междувременно в последните дни продължава да се шуми към най-новите случаи на упрекнати в корупция медици около подправени ТЕЛК експертизи. Лекарка от Търговище бе наказана екстрено на една година условно отнемане от независимост и санкция от 1000 лева, безусловно две седмици откакто беше хваната с рушвет. В края на януари обвинената лекарка, член на ТЕЛК Търговище, е поискала от 66-годишен пациент 200 лв., с цел да дефинира по-висок % неработоспособност. Задържаната преди дни шефка на ТЕЛК в Ловеч пък бе оставена за непрекъснато в ареста, макар че се оплака от съществени болести и предизвести, че в ареста " ще свърши като Иван Ласкин ".
ЕПИДЕМИЯ
Само във Враца се ревизират над 160 решения на ТЕЛК. Миналата година в региона нашумя учебното заведение в село Камено поле, в което 20 от 37 възпитаници се оказаха с ТЕЛК, глухонеми, с астма и епилепсия. Децата са привидно напълно здрави и учителите открили с изненада, че са с ТЕЛК около акцията с връщането на отпадналите възпитаници. Две от тези решения към този момент са анулирани. Част от тези деца са получавали и най-високата помощ за най-тежки увреждания - 930 лева месечно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР