На фона на загрижеността за намалените бюджети за помощ, хуманитарните

...
На фона на загрижеността за намалените бюджети за помощ, хуманитарните
Коментари Харесай

Полша удължи правото на украинските бежанци да останат в страната до 30 юни

На фона на загрижеността за понижените бюджети за помощ, филантропичните организации сплотиха сили, с цел да молят за продължение на помощта.

Полското държавно управление удължи правото на престой и помощ за повече от един милион украински бежанци, само че единствено до 30 юни.

Нараства безпокойството, че бюджетите на интернационалните филантропични организации може да намалее, само че поддръжката им към момента е доста нужна.

„ Помагаме на хората с налозите и декларациите, доста пенсионери идват при нас с молби за помощ, даже за дребни неща, само че имат потребност доста ", сподели Свитлана Котова от Полския център за правна помощ и информация.

" Мисля, че тази помощ е към момента значима и към момента би трябвало да се дава. Войната не е свършила, не е свършила даже на половина ”, добави тя.

Като се има поради несигурността на обстановката и броя на уязвимите бежанци, организацията на Организация на обединените нации за бежанците и към 100 сътрудници взеха решение да обединят напъните си и да насочат апел за прод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР