На фона на зачестилите оплаквания от разтапящи се захранващи конектори

...
На фона на зачестилите оплаквания от разтапящи се захранващи конектори
Коментари Харесай

Cablemod: От десетките хиляди продадени 12VHPWR захранващи кабели по поръчка, само 20 са имали проблеми

На фона на зачестилите недоволства от разтапящи се захранващи конектори 12+4 пина от вида 12VHPWR на графичните карти GeForce RTX от серия 40, производителят на персонализирани захранващи кабели Cablemod показа наблюденията си в Reddit.

Представител на компанията съобщи, че откогато е почнала да продава персонализирани захранващи кабели с новия захранващ конектор 12VHPWR през март тази година, Cablemod е продала „ десетки хиляди “ кабели по новия стандарт. Въпреки това броят на недоволствата за изгорели конектори от този момент насам е единствено към 20. С други думи, по-малко от 1% от общия брой продадени захранващи кабели са имали проблеми. Интересно е да се означи, че няколко притежатели на захранващи кабели Cablemod са съобщили за стопени конектори в тематиката за мнения на тази тематика, само че представителите на отдела за обслужване на клиенти на производителя към този момент се занимават с тези проблеми.

Според Cablemod главната причина за повредата на захранващия кабел 12VHPWR, най-малко в следените случаи, се оказва неправилното свързване на конектора 12VHPWR в захранващия куплунг на графичната карта.

До същите изводи стигна и NVIDIA, която организира лично следствие през ноември 2022 година Както демонстрира практиката, потребителите могат да се сблъскат с проблеми даже при на пръв взор елементарното включване на захранващия кабел. Собствениците на видеокарти GeForce RTX 40 в тематиката на форума се оплакват, че новият конектор 12VHPWR има извънредно неуместен дизайн. Малкият му размер затруднява свързването, а заключващият механизъм не всеки път държи конектора устойчиво в гнездото.

Cablemod от своя страна продава свои лични кабели, при които този проблем на процедура не се демонстрира.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР