На фона на тежки сражения в Донбаския регион руски войски

...
На фона на тежки сражения в Донбаския регион руски войски
Коментари Харесай

Руски войски напредват в Бахмут като част от опитите им да установят контрол над Северодонецк

На фона на тежки сражения в Донбаския район съветски войски са напреднали в Бахмут и наподобява имат намерение да пресечен линиите за доставяне на Северодонецк, съобщи ДПА, базирайки се на информация от украински източници.

" Врагът напредва в посока Воздвиженка-Роти, реализира частични триумфи и е закрепен на окупираните от него граници ", сподели генералният щаб на украинските въоръжени сили в своя отчет за ситуацията през днешния ден. Градовете се намират на към 10 километра югозападно от Бахмут. От тях съветските сили биха могли да обстрелват пътя от Бахмут до Северодонецк. Междувременно боевете към Северодонецк не престават без обилни промени. По информация от генералния щаб съветските войски не престават да се пробват " несполучливо да открият цялостен надзор над града ".

Северодонецк е един от последните градове, които Русия би трябвало да превземе, с цел да откри цялостен надзор над Донбаския район в Източна Украйна. Неговото географско местонахождение на брега на река Донец също съставлява преимущество. Донбас е район с високо равнище на индустриализация и в случай че успее да го превземе, Русия ще може да си обезпечи сухопътна връзка до Крим, който беше анексиран от Москва през 2014 година, отбелязва ДПА.

В отчетът написа, че в посока Славянск, друга значима стратегическа цел на съветската военна интервенция в Донбас, Москва е концентрирала своите войски и " се пробва да сътвори условия за обновяване на офанзивата ". Генералният щаб добави, че през последните 24 часа украински войски са отблъснали седем офанзиви в Донецка и Луганска област.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР