На фона на събитията в Украйна британският премиер Борис Джонсън

...
На фона на събитията в Украйна британският премиер Борис Джонсън
Коментари Харесай

Джонсън призова за обща енергийна стратегия на Европа

На фона на събитията в Украйна английският министър председател Борис Джонсън счита за належащо да се създаде обща европейска енергийна тактика, предопределена да понижи зависимостта от енергийните доставки от Русия. Той изрази това мнение в изявление, оповестено в събота за немския вестник Welt am Sonntag.

„ Важно е ние в Обединеното кралство да не проповядваме на страни, които са мощно подвластни от съветския импорт “, сподели Джонсън. Освен това той добави, че това се отнася освен за Германия и Италия, защото всички европейски страни са повече или по-малко подвластни. „ Нуждаем се от обща европейска тактика, с цел да се измъкнем от тази взаимозависимост “, акцентира ръководителят на английското държавно управление, отговаряйки на въпроса дали страните от Европейски Съюз би трябвало да отхвърлят в този момент да купуват газ и нефт от Русия. „ Мисля, че немският канцлер Олаф Шолц е склонен с това “, сподели Джонсън и добави, че „ ще има избран график, стратегия “. " Има и други източници, в Северна Америка, Канада и района на Персийския залив. Начини за взаимно произвеждане на повече възобновима сила ", сподели министър председателят на Обединеното кралство, като призна обаче, че на " жителите няма да им бъде елементарно ". „ Но във всяка неволя се крие опция “, заключи той.

Във вторник Financial Times заяви, че Обединеното кралство е почнало незабавен обзор на методите за понижаване на зависимостта от съветския газ на фона на обстановката към Украйна. Правителството е разискало този въпрос предходната седмица с ръководителите на огромни английски енергийни компании като ScottishPower и Centrica, както и с мрежовия оператор National Grid. Делът на съветския газ в структурата на потреблението на сила в Обединеното кралство е единствено към 5-6%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР