На фона на руските бомбардировки срещу украинската инфраструктура, Константин Воронцов,

...
На фона на руските бомбардировки срещу украинската инфраструктура, Константин Воронцов,
Коментари Харесай

Москва заплаши, че ще свали западните сателити, които помагат на Украйна

На фона на съветските бомбардировки против украинската инфраструктура, Константин Воронцов, почитан чиновник на Кремъл, заплаши, че съветските военни сили може да смъкват западните спътници, употребявани за подкрепяне на военната активност на Украйна.

Незабавна реакция от страна на Съединени американски щати или доставчиците на спътник не последва.

Воронцов съобщи, че потреблението на западни спътници в помощ на украинските военни старания е „ извънредно рискова наклонност “.

„ Квазицивилната инфраструктура може да бъде законна цел за ответен удар “, сподели той пред Първия комитет на Организация на обединените нации, добавяйки, че потреблението на такива спътници от Запада за поддръжка на Украйна е „ провокативно деяние “.

„ Говорим за присъединяване на съставни елементи на гражданската галактическа инфраструктура, в това число комерсиална, от Съединени американски щати и техните съдружници във въоръжени спорове “, сподели още той.

Воронцов не загатна съответни сателитни компании, макар че Илон Мъск сподели по-рано този месец, че неговата ракетна компания SpaceX ще продължи да финансира своята интернет услуга Starlink в Украйна, цитирайки нуждата от „ извършване на положителни каузи “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР