На фона на преговорите за прекратяване на огъня Украйна и

...
На фона на преговорите за прекратяване на огъня Украйна и
Коментари Харесай

Взаимни обвинения между Украйна и Русия заради смъртта на цивилни граждани

На фона на договарянията за преустановяване на огъня Украйна и Русия си насочиха взаимни обвинявания за причиняване на гибелта на цивилни с офанзиви в Киев и сепаратисткия Донецк.

В 19-ия ден от нашествието съветските войски укрепват позициите си край Киев, а от обсадения Мариупол към този момент работи зелен кулоар за евакуация. Над два милиона и 800 хиляди бежанци са напуснали Украйна от съветското навлизане.

Двама души са починали, а 16 са били ранени при две офанзиви на съветските сили в Киев, заяви кметът на столицата Виталий Кличко.

Украински източници оповестиха, че руснаците са престанали да блокират филантропичния кулоар от Мариупол и над 2500 поданици на обсаденото пристанище са били убити след началото на съветските военни дейности в Украйна на 24 февруари, съобщи президентският консултант Олексий Арестович.
Президентът Володимир Зеленски разгласи, че подготовката на среща сред него и съветския президент Владимир Путин е основна задача в договарянията. Зеленски за следващ път настоя НАТО да наложи неразрешена за полети зона над Украйна:

„ Ако не пандизите нашето небе, е единствено въпрос на време съветските ракети да падат на вашата територия - на територията на НАТО, върху къщи и жители в НАТО “.
Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани Запада да изпрати оръжия за украинските бойци и да продължи да постанова наказания против Русия, с цел да предотврати разгръщане на спора и замесване на други страни. Той прикани пристанищата да не пускат съветски кораби и товари, а държавни управления и клиенти да бойкотират компаниите, които остават в Русия.

За 20 цивилни жертви и печал оповестиха от сепаратистката Донецка национална република. В центъра на Донецк е паднала свалена от противовъздушната защита украинска ракета “Точка-У ”. Сред жертвите има деца, заяви в ефира на съветската държавна телевизия водачът на самопровъзгласилата се република Денис Пушилин и окачестви окачестви офанзивата като военно закононарушение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР