На фона на позиционните битки, Москва и Киев изглежда се

...
На фона на позиционните битки, Москва и Киев изглежда се
Коментари Харесай

Руската армия подготвя нова „Линия Мажино“

На фона на позиционните борби, Москва и Киев наподобява се готвят за продължителни зимни отбранителни акции. Те ще бъдат разнообразни от борбите до момента. За Украйна, явно, това ще бъде обвързвано със стъпки за покриване на дефицита на енергийни запаси, активизиране и създаване на нови оръжия, идващи от западните й съдружници. За Руската федерация – с струпване на украински нападателен капацитет и подготовка на стратегически отбранителни линии към този момент на нейна територия. Това написа в собствен разбор „ Независимая газета “.

Ако Съединени американски щати и НАТО решат да доставят на въоръжените сили на Украйна, бойна авиация, оперативно-тактически ракети, съвременни системи за противовъздушна защита и други високоточни оръжия, военните преимущества с Москва ще бъдат на практика изравнени.

В обществените мрежи и медиите, количеството информация за обстановката в зоната на военните дейности към този момент доста понижа. В същото време военни специалисти и политици са загрижени за обстановката в Херсонска област и районите на Руската федерация, прилежащи на Харковска област. Правят се прогнози за вероятното занемаряване на Херсон от съветските войски и изтеглянето на всички на източния бряг на Днепър. В същото време има препратки към изказването на командващия Обединената формация на съветските сили армейски военачалник Сергей Суровикин, който сподели преди седмица, че може да се наложи да вземе " сложни решения. В събота управляващите на Херсонска област обявиха, че „ всички цивилни поданици на Херсон би трябвало неотложно да изоставен града и да преминат на левия бряг на Днепър “.

Междувременно експертната общественост и медиите означават зачестилите офанзиви на Въоръжените сили на Украйна на съветска територия в Белгородска и Курска области.

„ Възниква въпросът за какво съветските войски позволяват огромен обстрел на територията на Руската федерация от въоръжените сили на Украйна?

На този декор известията, че Москва приготвя отбранителна линия в Донбас и Белгородска област, която медиите нарекоха „ Линията на Вагнер “, наподобяват изцяло нерадостни.  Името " Линия Мажино " носеха укрепените бариери на границата на Франция и Германия през 30-те години на предишния век, дълги 400 км и дълбоки до 12 км. „ Линията Вагнер “ наподобява по-скромна. Състои се от бетонни улеи и дълбоки противотанкови изкопи. Дължината й към момента е няколко десетки километра в региона на Белгород и в Донбас. Бизнесменът Евгений Пригожин, който управлява   " Вагнер ", сподели, че неговите елементи " построяват укрепления въз основа на оперативната конюнктура и личните си проекти ". Той добави, че компанията му също основава национална милиция на територията на Белгородска област. По думите му в района " няколко предприятия създават нужните детайли за укрепления ". Те са конфигурирани за отбранителни цели на територията на Руската федерация и не минават около географските граници на Русия и Донбас. Междувременно губернаторът на Курска област Роман Старовойт също приказва за две нови отбранителни линии в своя район. По думите му, представени от Интерфакс, " е още една линия в развой на създаване и ще бъде подготвена до 5 ноември ". Старовойт означи, че „ работата е осъществена взаимно с Министерството на защитата на Руската федерация и граничното ръководство на ФСБ на Русия в Курска област “.

„ Линията на Вагнер “ при положение на вражеска атака ще разреши да се удържи настъплението на групи, които превъзхождат бранителите 10 пъти, настояват специалисти. „ Обобщавайки тези данни, можем да кажем, че съветското управление позволява по-нататъшно нахлуване на въоръжените сили на Украйна на територията на Руската федерация. И тук, харесва или не, е належащо войските на Руската федерация да преминат към дълготрайна стратегическа защита от съперника. Какво ще се случи по-нататък, времето ще покаже “, изясняват авнализатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР