На фона на постоянния страх от нови съкращения и очаквана

...
На фона на постоянния страх от нови съкращения и очаквана
Коментари Харесай

Правилният момент мениджърите да развият своите силни страни

На фона на непрекъснатия боязън от нови съкращения и предстояща световна криза може би си мислите, че тъкмо в този момент е не е най-хубавият миг да мотивирате екипите си.

Възможно ли е обаче точно това да е съвършеният миг? Според последните трендове, чиновниците вършат пауза в търсенето на работа и остават в актуалните си функции, даже и да не са изключително стимулирани или въодушевени в работата си. Според неотдавнашен отчет на Gallup, тази група от чиновници, които нямат желание да напущат работа сега, може съставлява до 59% от международната работна мощ. Именно тези чиновници, даващи минимума от себе си в работата, могат да оказват помощ на мениджърите да развият мощните си страни и да заредят работното място с нова сила.

Защо мениджърите? В изявление за бъдещето на работата основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела съобщи, че организацията би трябвало да отдели пари за приоритизиране на управническите качества, казвайки: „ Това са положителни старомодни управнически практики, от които се нуждаем, с цел да се погрижим за благополучието на хората “. Мениджърите не са просто сухожилията, от които зависи целостта на организацията. Те са и жизненоважни органи. Ако желаете компанията да оцелее и да има късмет да процъфтява в тези нестабилни времена, мениджърите се нуждаят от ефикасна умствена и прочувствена поддръжка от висшето управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР