На фона на понижаването, той откри възможността да ги съпостави“

...
На фона на понижаването, той откри възможността да ги съпостави“
Коментари Харесай

Ердоган изригна срещу Moody’s заради понижаването на рейтинга на страната

На фона на понижаването, той откри опцията да ги „ съпостави “ с Гърция вследствие на неотдавнашното увеличение на гръцкия кредитет рейтинг от рейтинговата организация.

„ Кажете ни какви са ограничения и тежести на база на които понижавате рейтинга. Съседите ни са притиснати, те са изчерпани. Ние ви познаваме добре „, сподели Реджеп Тайип Ердоган.

В същото време турските медии в своята агитация в изгода турския президент разясняват понижаването като пишат, че „ отчетът е написан благодарение на Фетулах Гюлен “, разясняват гръцки медии.

Материалът на Дейли Сабах е озаглавен „ Любовта на Moody’s за Фетулах Гюлен “. В текста се показва, че отчетът е написан в кабинета на Гюлен и че „ задачата на отчета е да не се демонстрира турската стопанска система, а да се показват неправилно доказателствата “.

Международна рейтингова организация Moody’s намали рейтинга на Турция поради продължаващото намаляване на турските политически и стопански институции, както и поради нарасналите опасности от огромния недостиг по настоящата сметка.

Рейтингът бе свален с една степен от Ba1 до Ba2 със постоянна вероятност, като организацията акцентира огромните потребности на Турция от външно финансиране и влошаващия се политически климат.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР