На фона на нарастващата активност на ВСУ на руска територия

...
На фона на нарастващата активност на ВСУ на руска територия
Коментари Харесай

Украйна тества руската ПВО за бъдещи атаки. Екипът на Rybar показа в симулация как го прави - Анализи

На фона на възходящата интензивност на ВСУ на съветска територия и случаите на масирани офанзиви с дронове против обекти в окупирания Крим и на територията на Русия, в Москва нарастват опасенията за идни украински офанзиви в дълбокия гръб на Руската федерация. Екипът на Телеграм канала Rybar, зад който стои някогашният кадрови офицер от съветската войска Михаил Звинчук показа видео симулация, която демонстрира за какво съветското командване би трябвало да се тревожи от зачестилите в последно време офанзива и по какъв начин може да се преодолее системата на Противовъздушна отбрана на Русия посредством претоварване. Ето и коментарът на Rybar към видеокадрите:

„ Украинската авиация продължава интензивно да употребява разнообразни видове безпилотни апарати за удари по обекти на съветска територия. В по-голямата част те са сполучливо сваляни от средствата на Противовъздушна отбрана, само че в някои случаи безпилотните машини се промъкват през ешелонираната отбрана и нанасят удари по обекти на територията на Русия, както стана в Дягилево и Енгелс.



Подобни произшествия се случват с помощта на стройната система на авансово разузнаване. Всеки удар и въздушна офанзива са предшествани от идентифициране на позиционните региони на съветската Противовъздушна отбрана. Всички уязвими места се фиксират от средствата за справедлив надзор на Североатлантическия пакт. Тестват съветската Противовъздушна отбрана в продължение на няколко седмици, като се пускат точково групи от безпилотни апарати и се проучват съветските контра ограничения.

По време на задействането на комплексите на Противовъздушна отбрана и радарните системи, стратегическите безпилотни апарати и самолетите за далечно радиолокационно разкриване дефинират регионите на пусковете. Не единствено, че ги дефинират, само че и фиксират характера на употребяваните зенитно-ракетни комплекси, получавайки справедлива картина.



Едновременно с това се задействат формация от спътници и агентурната мрежа на съперника покрай регионите на позициониране на съветската Противовъздушна отбрана. Вече по-късно съперникът получава цялостна действителна картина – всичко е показано във тип на схеми, на които елементарно могат да бъдат открити уязвимите места. Тогава в такава междина се нанасят масиран удар.

Претоварват съветската Противовъздушна отбрана, а група от ударни безпилотни апарати се промъква към задачата. “

Анализът на Rybar се удостоверява от оперативната обстановка в близкия гръб на руснаците. Случаи на „ претоварване “ на съветската Противовъздушна отбрана бяха открити на 16 януари, когато над Севастопол бяха свалени 10 от 10 дрона, изпратени от ВСУ. Китайски дронове „ Мугин-5 “, снабдени със система за стартиране на гранати, излетяха от летището „ Школни “ в Одеса и се насочиха към Севастопол, Каркинитския залив, Бакалската коса и Новозерний.

Успоредно с това се появи и информацията за пребазиране във военна база №90 на румънските Военновъздушни сили на летище „ Отопени “ в Букурещ на самолетите АУАКС на НАТО, ангажирани с наблюдаване на зоната на бойните дейности в Украйна и огромен радиус към нея.

Според разбори на съветски военни блогъри (и Rybar, и MilInfoLive, и др.) пред съветската Противовъздушна отбрана се задават проблеми, свързани с безпилотната интензивност на украинците. Украйна е основала и е в развой на основаване на цяла флота от разнообразни видове безпилотни апарати лично произвеждане и доставени от сътрудниците. По данни на съветската страна Киев, с помощта на парньорството си със Запада сега разполага с към 2000 броя разнообразни видове бойни дронове, като се стартира от лични аналози на иранските „ Шахеди “ и се стигне до осъвременени версии на модели, които са от дълго време във ВСУ, като Shark.

Същият Rybar разяснява, че сега украинските войски единствено чакат благословия от, както ги назовават, „ западните си куратори “, с цел да тръгнат на удари по значими стратегически обекти в дълбочина в Русия. Украйна (Укроборонпром) към този момент заяви преди няколко дни за завършилите работи по създаването на ударен дрон с далекобойност 1000 километра с опция да носи 75 кг потребен товар.

На цялата територия на Украйна са разконцентрирани над 10 цеха, в които се създават дронове и се модернизират към този момент съществуващи модели. Производствата са маскирани в релативно неголеми изоставени здания, което защищава поточните линии от удари от страна на съветската войска. Киев употребява за разузнаване на съветската Противовъздушна отбрана и дирижабли, и балони.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР