На фона на напрежението във Франция заради опита за увеличаване

...
На фона на напрежението във Франция заради опита за увеличаване
Коментари Харесай

Часове преди гласуването на пенсионната реформа: Потрошиха офиса на френски политик

На фона на напрежението във Франция поради опита за увеличение на възрастта за пенсиониране, вандалско нахлуване беше осъществено против канцеларията на френски политик, часове преди значимото гласоподаване. 

Ерик Сиоти, ръководител на консервативната партия " Републиканците ", разгласява в " Туитър " фотография на канцеларията си, намираща се в град Ница, чийто прозорец е бил разрушен от хвърлен камък. Вандалите надраскали и думите " вотът или камъкът ", визирайки двата вота на съмнение на държавното управление, които би трябвало да бъдат гласувани през днешния ден в долната камара на Народното събрание. 

Това съгласно Асошиейтед прес, е явен опит да принудят Сиоти да блокира пенсионната промяна на Макрон.

Френският президент нощес даде обещание да отбрани депутатите, изправени пред закани поради поддръжката си за неговия опит за увеличение на възрастта за пенсиониране, на фона на стачки и митинги против плануваната от държавното управление пенсионна промяна и преди значимото гласоподаване в Народното събрание през днешния ден, добавя Българска телеграфна агенция. 

J’assume totalement.

Après la violence de la nuit, la violence verbale de l’extrême gauche. Je ne céderai ni aux pressions, ni à la violence.

Jean-Luc Mélenchon et la CGT ne mettront pas la France à genou.

Ma seule boussole c’est l’intérêt du pays!
— Eric Ciotti (@ECiotti)

През уикенда митингите на недоволните от смяната на възрастта за пенсиониране продължиха. Демонстрациите се организират на фона на зловоние и отпадък по улиците на френската столица заради продължаващата стачка на сметосъбирачите. Работниците в бранша оповестиха, че стачните им дейности ще продължат най-малко до 20 март, като те също са свързани с неодобрение от пенсионната промяна.

Вижте снимки 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР