На фона на изключително волатилният пазар на криптовалутите се появява

...
На фона на изключително волатилният пазар на криптовалутите се появява
Коментари Харесай

Кога е най-доброто време да се купуват алткойни?

На фона на извънредно волатилният пазар на криптовалутите се появява любопитна наклонност в областта на алткойните.

Алткойните постоянно демонстрират безредни придвижвания, белязани от периодически дни или седмици на оттегляне, като в същото време поддържат всеобхватна възходяща траектория. Макар и на пръв взор парадоксално, тази фаза от пазарния цикъл значи сериозен миг, определян от продължителни и стръмни възходи.

За бдителните трейдъри този интервал на консолидация се трансформира в стратегически прозорец за наново влизане в пазара, преди цените още веднъж да тръгнат нагоре.

Значимостта на този метод става явна при разглеждане на историческите данни, изключително на моделите, следени към края на 2015 година и кулминационната точка на 2019 година

Специалистът по криптовалути Майкъл ван де Поуп неотдавна обърна внимание на тези модели в обява от 19 ноември, хвърляйки светлина върху забележителния скок на Етериум от $1 до $14 през 2015 година, който в последна сметка доближи зашеметяващите $1,400 през 2017 година

Макар че скептиците биха могли да настояват, че сходни забележителни възвръщаемости си остават в предишното, има безапелационен мотив, че актуалните планове, които в началото донесоха забележителна възвръщаемост от 5-10 пъти цената си при започване на този бичи цикъл, едвам в този момент стартират да разпростират капацитета си.

В началните етапи на тези възходящи траектории корекциите, обхващащи няколко дни, постоянно пренасочват цените към зоните на поддръжка на по-високите времеви рамки. Вместо да провокират паника, тези корекции съставляват удобни точки за вход.

Изхождайки от напомнящата пазарна динамичност на DeFi лятото на 2020 година, която може да се появи още веднъж през 2024 година, ставаме очевидци на аналогични корекционни етапи измежду бичия подтик.

Един по-внимателен взор върху пътя на Етериум разкрива корекции, вариращи сред 30-50%, преди да доближи своя връх – натурален прилив и отлив, характерен на пазарната динамичност, изключително когато се следи посредством по-кратки времеви рамки като едночасови, четиричасови или петнадесетминутни графики.

Ефективното прекосяване през тези вълнички включва идентифициране и потребление на входни данни за поддръжка в по-дълги времеви рамки. Сравняването на историческите модели на Етериум с актуалната динамичност на планове като ChainLink ( LINK ) подсказва, че последният може да претърпи по-скромни корекции от към 20% или даже по-малко.

В такива случаи промяна от 30% може да послужи за изясняване на преобладаващата наклонност, предоставяйки примамлива опция за вход.

Това наблюдаване съответствува с прозренията на криптоаналитика Али Мартинес, който допуска евентуален спад на LINK до $14, преди възходящата ѝ траектория да се възобнови към $20, в детайли разказани в скорошен разбор от 20 ноември.

 

Разсъждавайки върху минали случаи, вложителите не трябва да се обезкуражават от алткойни, които стават очевидци на корекции в границите на 30-50%. Според гледната точка на Поуп, в този момент може да е подобаващ миг за търсене на входни точки и капитализиране на зараждащите вероятности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР