На фона на голямата ценова война и загубен пазарен дял

...
На фона на голямата ценова война и загубен пазарен дял
Коментари Харесай

Производител №1 на автомобили в Китай ще съкрати хиляди служители в съвместните предприятия с GM и Volkswagen

На фона на огромната ценова война и изгубен пазарен дял от BYD и Tesla, китайският държавен авто производител SAIC Motor прави фрапантни съкращения в своите взаимни предприятия с General Motors и Volkswagen и в своя отдел за електрически автомобили. Това е необичаен ход за най-големият производител на коли в Китай.

30% от чиновниците в SAIC-GM и 10% от тези в SAIC Volkswagen и над 50% в нейното дъщерно сдружение Rising Auto EV ше бъдат съкратени, съгласно източници на Reuters.

Подобен тип съкращения от държавни компании в Китай са извънредно редки, само че яростните цени, които потеглиха от BYD, евентуално са го наложили.

През последната година SAIC и задграничните сътрудници изгубиха пазарен дял от Tesla и частни компании като BYD. В Китай над 94 марки, предлагащи повече от 300 модела електрически автомобили съгласно Counterpoint Research, тъй че конкуренция има. В продължение на съвсем две десетилетия SAIC, която обезпечава работа на над 200 000 души, е огромна компания в Китай, само че продажбите й са спаднали с 16% през първите два месеца на тази година по отношение на година по-рано, съгласно нейни данни.

Съкращенията на чиновниците няма да се случат едновременно, а в продължение на цялата година.

SAIC обаче опровергава изказванието, като споделя, че компанията не възнамерява редуциране. Всъщност SAIC съобщи, че е наел още 2 000 чиновници по-рано тази година.

Според отчета SAIC има система за рейтинг от A до D, като на чиновниците с рейтинг D се предлага заплащане за овакантяване, до момента в който чиновниците с рейтинг C са сложени в " неуместна позиция ", принуждавайки ги да изоставен, съгласно източниците.
 Най-големият производител на коли в Китай SAIC Motor възнамерява първа европейска фабрика
Най-големият производител на коли в Китай SAIC Motor възнамерява първа европейска фабрика

Компанията е притежател на емблематичната марка MG

Миналата година към 10% от чиновниците на SAIC-VW да вземем за пример са получили оценка C или D. Освен това тези оценки се отнасят за мениджмънта, а не за служащи по фабриките. На този стадий не е ясно дали тези служащи са включени в плануваните съкращения.

SAIC Volkswagen произвежда ID.3 EV и коли с марка Audi, както и други модели. SAIC-GM създава Chevrolet, Buicks и Cadillac.

Продажбите на електрически автомобили в Китай съставляват 23% от общите продажби на коли, като този брой нараства.
 Китайската BYD стъпва на пазара в Гърция с два електрическия автомобил. Какви са цените?
Китайската BYD стъпва на пазара в Гърция с два електрическия автомобил. Какви са цените?

Първите два шоурума на BYD ще бъдат отворени в Атина

Китай даде на Tesla особено изключение от дългогодишното си условие да кара задграничните производители на коли да основават взаимни предприятия с компании, притежавани от Китай.

Tesla сътвори своя напълно лична компания в Китай през 2018 година в Шанхай, където създава най-голямата си продукция световно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР