На фона на демонстрациите на работници от рафинерии и петролни

...
На фона на демонстрациите на работници от рафинерии и петролни
Коментари Харесай

Криза с горивата във Франция: Близо една трета от бензиностанциите спряха работа

На фона на демонстрациите на служащи от рафинерии и петролни депа френското държавно управление загатна, че може да прибегне до по-крайни дейности, с цел да успокои обстановката в енергийния бранш. Стачките против заплащането, които не престават от седмици, доведоха до затварянето на към 30% от бензиностанциите, откакто един от синдикатите във Франция отхвърли предлагането за ускорени договаряния за заплатите в бранша.
На първо време би трябвало да дадем късмет на договарянията, които не би трябвало да се проточват, тъй като на нашите сънародници им е писнало, желаят бързо решение и ние им го изискуем. Или договарянията ще стартират и депата за гориво ще проработят, или ще използваме другите налични начини, в това число експроприация.
Бруно льо Мер, финансов министър на Франция

Синдикатите упорстват за 10-процентно нарастване на заплатите, откакто петролният колос " Тотал Енержи " разгласи, че е осъществил над 10 милиарда евро облаги през първото тримесечие на годината. 

Усилията за разрешаване на рецесията не престават, само че даже и да се стигне до напредък, управляващите предизвестяват, че дефицитът на гориво може да продължи още две седмици.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР