На финалната права сме на проекта за бронираните машини за

...
На финалната права сме на проекта за бронираните машини за
Коментари Харесай

Каракачанов: На финала сме за бронираните машини

На финалната права сме на плана за бронираните машини за специфичните сили. Новината заяви вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, откакто дружно с президента Румен Радев одобриха почетния часовой по случай празника на военния парашутист.

Договорът е за 50 млн. лева и планът следва да бъде подписан до края на годината. Бойните бронирани машини ще бъдат употребявани за противопоставяне на тероризма. Целият план включва към 150 машини с друго предопределение, оповестява news.bg.

В плана на специфичните сили техниката ще бъде изработвана в България от българска компания. Каракачанов се надява след някоя друга година да можем да вършим и самолети, а все още можем да създаваме кораби и бронирани машини.

Каракачанов изясни, че специфичните сили са първите, които ще се наложи да реагират, в случай че някои се опита да сътвори война на територията на България. В последните години се поставят старания за модернизирането и окомплектоването на специфичните сили, регистрира вицепремиерът.

Военният министър е удовлетворен, че равнището на окомплектоване на специфичните сили е най-високо. Когато се разгласи конкурс за военнослужещите за едно място в специфичните сили се явяват доста хора, като наклонността е позитивна за всевъзможни типове въоръжени сили, посочи вицепремиерът.

Каракачанов акцентира, че обществото прави оценка смисъла на специфичните сили, опциите на специфичните сили и службата там от доста мъже и дами е желана. Предстои образуване на четвърта група за специфични интервенции, има обезпечени инфраструктура, само че първо би трябвало да бъде ремонтирана.

Генерал майор Явор Матеев уточни, че доста се направи за специфичните сили, като било закупено персонално съоръжение, принадлежности за нощно виждане и принадлежности за пукотевица. Проектите не престават и през идната година, нещата са действителност и се правят сега, удовлетворен е военачалник Матеев.

" Специалните сили имат опция към този момент да се развиват по най-хубавите стандарти в НАТО, а и по международните стандарти ", безапелационен бе той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР