На филмовия продуцент Харви Уайнстийн бяха повдигнати обвинения в изнасилване

...
На филмовия продуцент Харви Уайнстийн бяха повдигнати обвинения в изнасилване
Коментари Харесай

Манхатънската прокуратура повдигна обвинения в изнасилване на Харви Уайнстийн

На филмовия продуцент Харви Уайнстийн бяха повдигнати обвинявания в обезчестяване от първа и трета степен (изнасилване и наложително фелацио) и незаконно полово действие от първа степен, заяви окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс, представен от организациите " Ройтерс " и " Франс прес ".

Уайнстийн е упрекнат в разнообразни типове полово непочтено държание от над 70 дами, като някои от случаите са отпреди десетилетия.

Той отхвърля да е правил секс без взаимно единодушие. Ако бъде приет за отговорен по обвиняванията, може да получи присъда сред 5 и 25 години затвор.

Според прокуратурата той е употребявал " позицията, парите и властта си, с цел да подмамва млади дами в обстановки, в които може да прави полово принуждение против тях ".

Миналата година от обвинявания в полово посягане, отправени против него, стартира абсурдът, подтикнал хиляди дами в бизнеса, развлекателната промишленост и политиката да признаят, че са ставали жертва на полово посягане. Лавината от обвинявания против Уайнстийн опустоши и други високопоставени фигури в шоубизнеса и политиката и даде старт на придвижването #MeToo.

То даде храброст на дамите да споделят на какъв напън са подложени поради пола си, въпреки битката за правата им да е постигнала съществени триумфи в западния свят. Малко по-късно бе основана и самодейността Time`s Up, която цели да предприеме на практика стъпки за справяне с този проблем.Само против Уайнстийн, съосновател на студиото " Мирамакс ", имаше обвинявания от над 70 дами.

Журналистите на " Ню Йорк таймс " Джоди Кантор и Меган Туохи първи разкриха половия тормоз, на който Уайнстийн е подлагал многочислени дами.

Текстовете им въодушевиха международното придвижване #MеToo и завоюваха премия " Пулицър " дружно със сп. " Ню Йоркър ", което също работеше по историята. Мотивите на журито бяха следните: " За избухлива и авторитетна публицистика, която разкри властимащи и богати полови насилници, в това число обвинявания против един от най-силните холивудски продуценти, които го накараха да дава отговор за от дълго време потъпквани обвинявания в насила, грубост и заплашване на жертвите, отприщвайки международна отплата за половото принуждение против дами. "

Продуцентската къща на Брад Пит към този момент е купила правата за филмиране на историята. Филмът ще опише по какъв начин те са работили по разкритията си по сходство на наградения с " Оскар " през 2015 година " Спотлайт ". Той бе отдаден на репортерите от в. " Бостън глоуб ", спечелили " Пулицър " с следствията си, отдадени на педофилията в католическата черква.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР