На днешното заседание трябваше да бъдат изчетени пледоариите.В Софийския градски

...
На днешното заседание трябваше да бъдат изчетени пледоариите.В Софийския градски
Коментари Харесай

Поредно отлагане на делото срещу Вальо Топлото

На днешното съвещание трябваше да бъдат изчетени пледоариите.

В Софийския градски съд се състоя следващото съвещание към десетилетната сага против някогашния началник на „ Топлофикация ” Валентин Димитров, прочут още като Вальо Топлото, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В правосъдна зала Димитров се яви със своя юрист. Призовано беше и експерт, което да даде още веднъж показания.

На днешното съвещание трябваше да бъдат изчетени пледоариите. След 20-минутно съвещание обаче, беше планувана нова дата – 13 юни. Причината – изчезнал писмен отговор от страна на “Топлофикация ”.

Сагата стартира през 2006 година, когато Валентин Димитров е упрекнат, че в интервала 1999 – 2003 година е нарушил валутното законодателство при осъществяването на покупко-продажби в Австрия за над 432 000 $.

Първоначално Димитров даже бе наказан на 14 години затвор. През 2012 година Софийският апелативен съд го оправдава дружно с още двама подсъдими, откакто одобри, че няма заобикаляне на Закон за обществените поръчки при подписаните контракти с „ Шибър ”, тъй като имало договорености на страната с Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) и със Световната банка (СБ), а търговете са били извършени по правила на банките.

Година по-късно Върховният касационен съд върна делото на САС, като се стимулира, че разплащането е ставало с пари на „ Топлофикация “, а не на непознатите банки, което автоматизирано значи, че е трябвало да се съблюдава Закон за обществените поръчки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР