На днешното си заседание Общинският кризисен щаб реши от следващата

...
На днешното си заседание Общинският кризисен щаб реши от следващата
Коментари Харесай

В Бургас започват изследвания по метода на пуловете за коронавирус

На днешното си съвещание Общинският спешен щаб реши от идната седмица да започват проучвания по метода на пуловете измежду по- огромни групи от хора посредством взимане на секрет от носоглътката. По този метод едновременно могат да бъдат тествани до 10 – 20 индивида.

Когато се съберат няколко проби и в тях има позитивен резултат се прави ново проучване. По този метод се усилва доста броят на изследваните и за доста по-кратко време ще бъдат събрани данни за здравословното положение на популацията.

Деканът на Медицинския факултет доцент Велинов ще направи логаритъма за броя на хората, които да бъдат включени в едно проучване по метода на пуловете. От на следващия ден стартират да се вършат описи на медицински лица, служители на реда, обществени служащи, админи на гише. Идеята е мрежата от проучвания да се разшири допустимо най-вече и с други контактни групи.

Днес не престават взаимните инспекции на пазарите в Бургас. Ще се следи съблюдават ли се предписанията както и заповедта на министъра на опазването на здравето.

Броят на потвърдените случаи на ковид в Бургаска област остава 25 души. 5-има са настанени в болница, а 6-има са изписани.

Като цяло бургазлии съблюдават апелите да не посещават храмовете по време на празниците. Контролът от страна на полицията към храмовете е добър. Припомняме, че отговорността за организацията в храмовете е на свещениците, а на прилежащата територия към тях е на полицията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР