На днешното си редовно заседание Министерският съвет отпусна допълнително близо

...
На днешното си редовно заседание Министерският съвет отпусна допълнително близо
Коментари Харесай

Правителството отпусна близо 12 млн. лв. за чествания, компенсации и решаване на хуманитарни кризи

На днешното си постоянно съвещание Министерският съвет отпусна в допълнение близо 12 млн. лева по няколко разнообразни посоки. Най-много – 10 млн. лева, бяха предоставени на Националния компенсационен жилищен фонд, оповестиха от държавната пресслужба.

С тези средства общият размер на средствата по бюджета на фонда за 2017 година става 21 млн. лв.. С парите ще бъдат изплатени част от насъбраните отговорности за левови обезщетения на жители, притежаващи многогодишни жилищно-спестовни влогове и включени в дефинитивни описи при общините, след придобиване или почнали построяването на жилища.

Малко над 723 хиляди лева отиват за финансиране на филантропични рецесии в разрастващите се страни. Това е ангажимент на България като страна членка на Европейския съюз.

Близо 441 хиляди лева пък са разпределени като спомагателни прехвърляния по бюджетите на няколко общини. Със средствата, заложени в бюджета на просветителното министерство, се финансират действия по националните стратегии " Оптимизация на учебната мрежа " и " Развитие на системата на предучилищното обучение ". Основна част от парите са предопределени за 234 общински детски градини и учебни заведения.

За отбелязването на 100-годишнината от Първата международна война и присъединяване на България в нея са обезпечени 360 хиляди лева Средствата ще бъдат разпределени сред министерствата на защитата и на културата, Военната академия " Г. С. Раковски ", Българска академия на науките, Държавна организация " Архиви " и някои общини.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР