На днешното си пленарно заседание горната камара на руския парламент

...
На днешното си пленарно заседание горната камара на руския парламент
Коментари Харесай

Путин: Отказ на Ереван от споразумението с Баку ще е огромна грешка

На днешното си пленарно съвещание горната камара на съветския парламент утвърди предлагането на президента за изпращане на миротворци в. Същевременно Путин съобщи, че най-важният резултат от оповестеното помирение е прекъсването на кръвопролитието в региона.
В изявление за съветската държавната телевизия президентът Путин напомни високата цена на траялия шест седмици въоръжен спор сред и:
„ Само по публични данни починалите са над 4000. Мисля, че в действителност са повече. Десетки хиляди ранени и осакатени. Вижте, това не е кино. Това е покруса в живота на съответни хора, на съответни фамилии. Затова прекратяването на кръвопролитието е най-важният резултат “.
Путин акцентира, че отводът на Армения от съглашението при възможна промяна на властта в страната би било голяма неточност.
Прекратяването на огъня в Нагорни Карабах беше контрактувано през нощта на 9 против 10 ноември сред президента на Азербайджан Илхам Алиев и премиера на Армения Никол Пашинян при посредничеството на съветския водач.
Споразумението планува разполагането на близо 2000 съветски миротворци в Нагорни Карабах за интервал от 5 години.
 Наришкин: Западът се пробва да провали съглашението за Нагорни Карабах Наришкин: Западът се пробва да провали съглашението за Нагорни Карабах
Западът предизвика арменските и азербайджанските националисти, с цел да дискредитират и провалят съглашението за преустановяване на огъня в...
Владимир Путин изясни, че турски военни ще има единствено в руско-турския център за наблюдаване на примирието, който ще бъде построен на територията на Азербайджан:
„ Защо да предизвикваме арменската страна посредством съществуването на турски бойци по линията на прикосновение? Договорихме се да създадем взаимен център, който ще употребява безпилотни летателни апарати. Заедно ще направляваме обстановката по линията на разграничаване благодарение на тези летателни апарати “, сподели Путин.
Междувременно ръководителят на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин упрекна западните страни в опит да дискредитират постигнатото с посредничеството на Русия помирение.
По думите му Съединените щати и европейските им съдружници предизвикат националистите в Армения и Азербайджан, което може да докара до обновяване на въоръжения спор в Нагорни Карабах.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР