На днешното редовно заседание на ОбС-Пловдив бе приета Здравната стратегия

...
На днешното редовно заседание на ОбС-Пловдив бе приета Здравната стратегия
Коментари Харесай

Д-р Иван Црънчев, ВМРО: Пловдив най-накрая има стратегия

На днешното постоянно съвещание на ОбС-Пловдив бе призната Здравната тактика на Община Пловдив за интервала 2021 – 2030 година

Здравната тактика на Пловдив има за цел да се реализира по-качествено и дейно опазване на здравето като се построи конкурентна и финансово постоянна общинска здравна система.

Община Пловдив е първата община, която създава сходен стратегически документ с водещи политики и цели.

В съставянето на документа интензивно присъединяване има и общинският консултант от групата на ВМРО-БНД доктор Иван Црънчев с голям брой и потребни оферти.

Той участваше и при обществено показване на Здравната тактика на Община Пловдив за интервала 2021 – 2030 година, където участваха общинските съветници от комисията по опазване на здравето, представители на синдикатите, на академичната общественост, на Българския лекарски съюз и РЗИ. Община Пловдив е първата община, която създава сходен стратегически документ с водещи политики и цели.

Днес в залата след приемането да Здравната тактика доктор Црънчев съобщи:

„ След множеството полемики, работни срещи с разнообразни представители на здравното съсловие и необятна социална полемика, можем да кажем, че най-сетне Пловдив има тактика за развиване на общинското опазване на здравето. Тя е резултат от един дълъг и трудоемък развой, в които бяха изслушвани голям брой потребни оферти, измежду които и такива на групата на Вътрешна македонска революционна организация. Имаме към сегашния миг една тактика, която обрисува в обозримия небосвод визията на общината за общинското опазване на здравето, като тази рамка е задоволително гъвкава, с цел да се приспособява по отношение на действителните политически, обществени и стопански променливи, които могат да се срещнат в бъдеще. Не споделяме, че е съвършена, само че е положително начало за реформиране на опазването на здравето на общинско равнище. Въпрос на политическа воля, храброст и предвидливост е да се вземат верните решения по отношение на обстановката, даже и те да не са известни, дотолкоз, че тази рамка да бъде изпълнена със наличие. От тези политически решения отсега нататък зависи дали рамката ще пасне на цялостната картина, наречена „общинско здравеопазване“, и дали тя ще бъде един шедьовър, сходен на Мона Лиза в Лувъра или ще е графити рисунка в някой пловдивски подлез.

В тактиката е заложено постигането на  няколко значими цели – задоволеност на жителите, финансово постоянна общинска здравна система, усъвършенствано здравно положение на популацията с акцент върху майчино и детско здраве, уязвими групи, възрастни хора, лица с увреждания. Един от акцентите е върху профилактиката на заболяванията и повишение на здравна просвета и ограничение на рисковото държание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР