На днешния християнски празник Архангелова задушница с тържествен ритуал-панахида в

...
На днешния християнски празник Архангелова задушница с тържествен ритуал-панахида в
Коментари Харесай

Русенци почетоха паметта на загиналите за България военнослужещи В

На днешния християнски празник Архангелова задушница с церемониален ритуал-панахида в Русе бе почетена паметта на българските военнослужещи, починали в името на родината.

По традиция на този ден жители в цялата страна отдават чест на починалите за Освобождението на България, на участниците във войните за национално обединяване и отдалите живота си български военни в интервенциите по поддържане на мира и при осъществяване на воинския си дълг в спокойно време.

„ Саможертвата на хилядите бойци припомня за безумието на споровете и смисъла на мира. Тема, която мислехме, че остана в историята, се завърна в сякаш модерното ни съвремие…Дано сме мъдри и почтени в отстояването на националната чест. Само по този начин подвигът на героите ни не ще е безрезултатен “, обърна се към присъстващите кметът Пенчо Милков.

Официално слово произнесе и регионалният шеф Анатоли Станев.

Церемонията се състоя пред Мемориала на починалите във войните за национално обединяване русенци на ул. „ Александровска “, където бе строен и почетен часовой.

Под звуците на тържествена музика, изпълнявана от Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, русенци и посетители на града сервираха венци и цветя пред паметника.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР