На днешния голям християнски празник – Кръстовден, Марица“ отново ви

...
На днешния голям християнски празник – Кръстовден, Марица“ отново ви
Коментари Харесай

Четете в Марица: Домино от фалити, ако няма държавна помощ...

На днешния огромен християнски празник – Кръстовден, „ Марица “ още веднъж ви сервира забавни и любопитни четива от града на тепетата, страната и чужбина. Ето и някои от акцентите:

 

16-годишна дрогирана ученичка яхна мерцедес

Битката на Министерство на вътрешните работи с дрогираните водачи роди следващия куриоз в Пловдив. Само ден откакто кандидат-депутат беше заловен да кара кола под въздействието на опиати, в този момент в клопката на полицията попадна 16-годишна ученичка без брошура.  Девойката била засечена да шпори по тъмна доба с бляскав мерцедес в " Кючук Париж ". Към 2.10 часа през вчерашния ден тя подкарала возилото по вътрешните улици в квартала, защото предполагала, че там няма полицейски постове.

 

Транспортнен необут мина в армията на строителите

Транспортният бизнесмен Петко Ангелов се ориентира към строителния отрасъл. Той планува грандиозна инвестиция в землището на с. Ягодово, в местността Агълите, на повърхност от 115 165 кв.м. Това излиза наяве от капиталовото предложение, импортирано в Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив от името на компанията му „ Петко Ангелов БГ ” EООД. Върху парцела, част от който е бивше военно отделение, ще се вдигнат жилищни и търговски здания, старешки дом и дом за деца със специфични потребности. По план ще се създава и електрическа сила.

 

Домино от банкрути, в случай че няма държавна помощ за тока

Сметката за ток на хранителен магазин в Пловдив за август е 12 094 лв.. Компенсацията от страната единствено за тази компания за един месец е 10 020 лв.. Така с образец можем да онагледим обстановката с държавната помощ към бизнеса поради невиждано скъпия ток. Забавяне на решението за обезщетения ще докара до тежка ликвидна рецесия в голямата част от небитовите консуматори на ел.енергия, с краен резултат – прекъсване на производства и редуциране на работни места. На фона на продължаващите серия от рецесии, българският бизнес не е в положение да понесе следващ ценови удар, показват в обща декларация от БСК, АИКБ, БТПП и КРИБ.

 

Общината оборудва патрулки с видеорегистратори

Община Пловдив ще обезпечи видеорегистратори на Пътна полиция, които да бъдат сложени в патрулни коли. „ Идеята е в действително време да бъдат заснемани нарушителите по пътищата и ние да разполагаме със записите за нарушаванията им “, съобщи Милушев, а предлагането му беше признато от градоначалника Димитров и зам.-кмета Чонов.

 

Търсим магарета с джипиес за скъпите и недостъпни дърва

Скъпи и недостъпни се оказват дървата за огрев за жителите на Родопа планина поради липса на работна ръка и условия. Според Наредба за транспорта на дървесина това може да става единствено със профилиран превоз с джипиес, само че това  забавя снабдяването на популацията с дърва за огрев. Родопчани горчиво се майтапят, че към този момент би трябвало да търсят магарета и коне, оборудвани с джипиес.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР