На днешната комисия по здравеопазване към Общинския съвет Варна бе

...
На днешната комисия по здравеопазване към Общинския съвет Варна бе
Коментари Харесай

Няма да спират на тока на Белодробната болница във Варна

На днешната комисия по опазване на здравето към Общинския съвет Варна бе прегледан проблема с насъбраните отговорности и опасността от режим на тока на Белодробната болница във Варна.

По думите на отрасловия заместник-кмет Коста Базитов няма да има прекъсване на тока в лечебното заведение.

Причината да не се реалокира активността на Тубдиспансера към друга болница съгласно него е в невъзможността за среща със здравния министър проф. Асена Сербезова, а решенията би трябвало да дойдат от Министерството на здравеопазването “

Той напомни, че от 2015 година има решение на Общинския съвет и то не за закриване на лечебното заведение, а за пренасяне на активността към някоя друга болница.

„ Оттогава с всички министри съм имал среща като се изключи последния, който от 2,5 месеца отхвърля среща. Използваме всевъзможни контакти да се свържем с нея и да приказваме за предприемане на дейности, само че отговор няма “, добави заместник-кметът.
На процедура на няколко пъти общината отделя средства за финансиране на някогашния Тубдиспансер, само че с растящите цени към този момент няма да е в положение да покрива разноските.

„ Тази година отговорностите са за 600 хиляди лева, само че следващата година ще бъдат 1 млн. лв. въз основата на нарастването на цените на тока, водата, потреблението, издръжката. Не е допустимо една община да устоя болница със социално-значимо заболяване от международен мащаб “, сподели още Коста Базитов.
Членовете на комисията също се сплотиха към позицията, че не общината, а страната е тази, която би трябвало да реши ориста на Белодробната болница.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР