На днешната дата - 21 януари, през 1905 г., е

...
На днешната дата - 21 януари, през 1905 г., е
Коментари Харесай

Всяка жена заслужава поне едно творение на Диор!

На днешната дата - 21 януари, през 1905 година, е роден един от най-големите вдъхновители в стилната промишленост, именитият дизайнер Кристиан Диор. 

 диор

Кристиан Диор е израснал в заможно семейство в Гренвил, Франция, само че първите му стъпки в модата са резултат от финансовата рецесия, настъпила през 30-те години на предишния век. Тогава той е трябвало да напусне дипломатическата школа, в която е учел и да стартира да обезпечава самичък прехраната си. Започва кариерата си като прави фешън илюстрации за локално списание. По-късно той е нает и за помощник на моделиера Робер Пиге. По време на Втората международна война бъдещият корифей на иглата става офицер на фронта, само че даже тогава не стопира да твори. След войната Диор продължава да основава нови модели, а името му нашумява от ден на ден.

 диор

 Диор

Днес марката Christian Dior е един от знаците на международната мода и гаранция за качество, хубост и жанр.



Нека си напомним едни от най-емблематичните и вдъхновяващи цитати на изтъкнатия дизайнер.



" След дамите, цветята са най-божествените творения. "

" Може да носите черно когато и да е, на всяка възраст и по всевъзможен мотив. Малката черна рокля е наложителен детайл в дрешника на всяка жена. "

" Жените са най-удивителни след 35-40, когато са спечелили няколко победи, претърпели са няколко загуби, знаят по кое време да се борят и по кое време да си дадат отмора. Всяка жена става все по-изумителна, откакто навърши 40. "

 Диор

" Елегантността е идеалната композиция от естественото, особеното, грижата и простотата. Всичко останало не е грациозност, а единствено рекламация. "

" Мечтата ми е да направя дамите още по-красиви и щастливи. "

" Истинската жена би трябвало да бъде капризна. "
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР