На демонстрация във Виена, организирана вчера срещу противоепидемичните правителствени мерки,

...
На демонстрация във Виена, организирана вчера срещу противоепидемичните правителствени мерки,
Коментари Харесай

Сблъсъци на полицията с демонстранти на протест срещу здравните мерки във Виена

На проява във Виена, проведена през вчерашния ден против противоепидемичните държавни ограничения, се стигна до конфликти с полицията и задържане на 14 души.
Част от към 3000 стачкуващи, събрали се под мотото "Майката на всички демонстрации ", се срещна с към 1000 стачкуващи антифашисти, излезли на контрадемонстрация.
Металните заграждения, сложени за да не допусне конфликт сред двете групи, бяха замеряни с кенчета с бира. По думите на представителя на полицията Маркус Дитрих не е имало нападнати служители на реда, чиновниците на реда са съумели да отхвърлен тълпата, употребявайки пикантен спрей.
По данни на полицията макар апелите и дейностите за разпространяване на събралите се съперници на ограничаващите ограничения, обособени групи са отказали да се подчинят и са се струпали на разнообразни места в града, провокирали са конфликти и усложнения на автомобилния трафик, преди да бъдат принудени да се разотидат от силите на реда.
Сред участниците в демонстрацията е имало депутати от националистическата Австрийска партия на свободата /АПС/ и представители на извънредно десни групировки.
В известие за медиите ръководещата Австрийска национална партия /АНП/ дефинира демонстрацията като среща на известни на управляващите десни екстремисти, комплицирани последователи на тайни теории и послушни сподвижници на ръководителя на парламентарната група на АПС Херберт Кикъл. Говорител по въпросите на сигурността на АНП окачестви присъединяване на известни представители на АПС като доказателство, че под управлението на Херберт Кикъл АПС е поела по път, грозящ демокрацията и правовата страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР