На четвъртия ден от смъртоносната влакова катастрофа в Гърция ,

...
На четвъртия ден от смъртоносната влакова катастрофа в Гърция ,
Коментари Харесай

Само по bTV: Историята на Андреас, който спаси 10 души от горящия влак в Гърция


На четвъртия ден от смъртоносната влакова злополука в Гърция, както и митингите не стихват. Железниците удължиха националната си стачка в символ на съпричастност и почитание към паметта на починалите.

На мястото на продължава разчистването на тонове желязо от из горелите влакови композиции. Дни след злополуката към момента не е ясно тъкмо какъв брой пасажери е имало във влаковете.

Ексклузивно пред bTV и единствено за българска медия историята на един от мъжете, избавил значително хора от влака, споделя доктор Ери (Ирини Циастудис, експерт по хистология и патология в Университетската болница в Лариса).

Наричат го „ земният ангел “. Андреас Аликанйотис от Атина е един от героите, който избави 10 души от горящия трен.

Снимка: btvnovinite.bg


„ След злополуката бях на точното място в точното време. В болничното заведение се срещнах с Андреас, той е съумял да избави минимум 10 души, 10 деца от влака. "

20-годишният студент, който учи във Военната академия на Военноморските сили, е пътувал в злощастния трен. Въпреки суматохата, опустошителния конфликт и големия пожар той съумява да резервира хладнокръвие и да счупи стъклото с пожарогасителя. Така пред заклещените хора към този момент има излаз. И макар че е могъл да напусне първи горящия вагон, Андреас не го прави, остава и стартира да вади неговите спътници.

„ В тази покруса и картина на отчаяние и тъга могат да се видят истории, които провокират страст и припомнят, че има парченца вяра. Той е слънце! Ангел! Благословена съм, че се срещнах с него! Прегърнах го и се разплаках “, споделя лекарката.

Благодарение на Андреас от огнения пъкъл са избавени деца. Сред тях е Лазос, с който екипът на bTV беседва в болничното заведение.

„ Андреас е образец за това какъв брой положителни, смели и решителни са младежите. Надявам се неговата история да въодушеви още доста хора, освен мен. Той е оказал помощ на другите, без да се замисля за своя личен живот. Това е лъчът вяра и светлина в нещастието! Андреас не е воин от игрален филм, а непретенциозно момче, добър човек, актуален воин, който можеш да прегърнеш! Ангелите в този момент са на небето, само че си имаме и ангели на Земята! “, споделя още доктор Ери.

За тежката злополука в ареста към този момент остава единствено, на който са повдигнати 3 обвинявания за причиняване на гибел на доста хора по несъобразителност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР