на чешкия и четиримата му спътници, съобщи Ройтерс. Информацията е

...
на чешкия и четиримата му спътници, съобщи Ройтерс. Информацията е
Коментари Харесай

Какво ще стане с БГ империята на Келнер: Telenor и bTV - slava.bg

на чешкия и четиримата му спътници, заяви Ройтерс. Информацията е доказана от компанията му PPF. Инцидентът станал в събота, когато летателният уред, с който пътувала групата, се разруши край един от глетчерите в американския щат. Кой обаче ще наследи бизнеса на най-богатия чех и в частност българския сегмент от империята му?
Напомняме, че през 2018г. Келнер стана притежател на Telenor в България. Той придобива бизнеса на норвежкия телеком у нас, Унгария, Сърбия и Черна гора. През октомври 2020 година магнатът посредством своята PPF Group купува интернационалната група Сентръл Юропиън медия ентърпрайзис (СМЕ) за 2,1 милиарда $ (1,15 милиарда евро). В нея с изключение на са още 4 телевизионни компании в Чехия, Словакия, Румъния и Словения.
Според Форбс капиталът на починалия възлиза на 17,5 милиарда $. Други източници настояват, че чистото му положение е на стойност близо 19 милиарда $. Общата стойност на империята му възлиза на 45 милиарда евро. Дали в този момент българските активи ще бъдат ръководени от фамилията му или пък неговите близки ще се отърват от тях? Опитът демонстрира, че в Източна Европа сходни бизнес империи мъчно оцеляват без своя необут. Примерите за това са доста. А в българския случай незабавно може да се посочат историите на: Илия Павлов, Георги Илиев, Емил Кюлев и доста други. Има забележима разлика със Западна Европа и Съединени американски щати, където натрупването на капитала има дълга и поетапна история. Така да вземем за пример концернът FIAT се ръководи от едно семейство повече от 122 години, а в този момент е единен с Peugeot и Citroen.
Келнер оставя след себе си 4 деца - всички от актуалната му брачна половинка Рената Келнерова. През 2009 година по самодейност

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР