На Червения площад в Москва започна голям концерт в чест

...
На Червения площад в Москва започна голям концерт в чест
Коментари Харесай

Владимир Путин: Съвременна Украйна е създадена от Русия, победата ще бъде наша

На Червения площад в Москва стартира огромен концерт в чест на оповестеното по-рано през днешния ден присъединение на четири украински територии към Русия. На сцената на концерта излезе и съветският президент Владимир Путин , предадоха международните организации.

Пред аудиторията той съобщи, че Русия е основала актуалната Украйна , като й е трансферирала свои територии, съобщи Ройтерс.

 БГНЕС

 БГНЕС
" Добре пристигнали вкъщи ", сподели след това Путин, обръщайки се към жителите на анексираните Донбас, Херсонска и Запорожка област, оповестява Франс прес. Според него тези области " са се върнали в историческата си татковина ".

" Победата ще бъде наша " , даде обещание още съветският президент, приветстван от хиляди собствен поддръжници, събрали се на площада и развяващи съветски флагове.

По-рано през днешния ден съветският президент направи историческо сключване на документите, с които публично четирите украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон стават част от Руската федерация. Церемонията се състоя в Георгиевската зала на Големия Кремълски замък.

Под документите подписи сложиха и ръководителят на ДНР Денис Пушилин, ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник, ръководителят на Запорожка област Евгений Балицки, както и ръководителят на Херсонска област Владимир Салдо. Всички те са назначени от Москва.

На церемонията по подписването на договорите за анексирането Путин упрекна Запада, че подклажда враждебни дейности , които целят да трансфорат Русия в " колония ".

Руският президент разказа по този начин наречената специфична съветска военна интервенция в Украйна като част от историческа задача за възобновяване на Русия като велика мощ и опълчване на превъзходството на Запада, която съгласно него се разрушава. " Историята ни прикани на бойното поле, с цел да се бием за народа си, за историческото великолепие на Русия, за бъдещите генерации ", сподели още той.

На края на церемонията по подписването на документите Владимир Путин и четиримата проруски ръководители на анексираните територии се хванаха за ръце и започнаха да скандират " Русия! " дружно с цялата зала. " Един в действителност исторически миг ", беше коментарът на съветската телевизия " Россия 24 ", отбелязва Агенция Франс Прес.
 БГНЕС

Киев и Западът отхвърлиха заграбването на територии в Украйна. Страните членки на Европейския съюз подчертаха в декларация, че в никакъв случай няма да признаят противозаконните референдуми , които Русия провежда " като предлог за по-нататъшно нарушение на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ". В декларацията на Европейски Съюз се отхвърля и осъжда противозаконното анексиране на четирите територии, показва Асошиейтед прес.

От своя страна Украйна се зарече да продължи битката . " Не обръщаме внимание на тези, за които е време да почнат да си пият хапчетата. Армията ни действа, Украйна е обединена и ние продължаваме единствено напред ", разяснява началникът на украинската президентска администрация Андрий Ермак.

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски каза, че " единствено пътят на подсилване на Украйна и прогонване на окупаторите от цялата й територия връща мира ", съобщи организация УНИАН. Украинският президент съобщи във видеообръщение, оповестено във Facebook, че е невероятно да се спогодят за взаимно битие с Владимир Путин, Украйна ще води разговор с различен съветски президент.

„ Затова ние сме подготвени за разговор с Русия към този момент с различен съветски президент “, акцентира Зеленски и добави, че  Украйна публично ще изиска " ускорено участие в НАТО ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР