На брифинг на ГКПП Капитан Андреево информация за заловените 402

...
На брифинг на ГКПП Капитан Андреево информация за заловените 402
Коментари Харесай

Министри за заловения хероин: Камионът е пътувал по маршрут Иран-Турция-България

На брифинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” информация за хванатите 402 кг хероин в товарен автомобил с матраци дадоха Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите, Калин Стоянов – министър на вътрешните работи, Георги Димов – шеф на Агенция „ Митници ”, Румен Спецов – изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите, Иван Стоянов – областен прокурор на Хасково, Пламен Павлов – заместник-директор на Автомагистрала и представители на Агенция „ Митници ” и „ Гранична полиция ”.

Случаят е от 17 април. При инспекция на 156 спални матраци са открити 618 полиетиленови пликове с прахообразно вещество, което е реагирало на хероин.

Автомобилът се движел по маршрута Иран-Турция-България, към страна от Европейски Съюз, незнайна досега. Водачът е показал постоянни документи за стоката.

Шофьорът е 63-годишен. Задържан е за 72 часа от нощес, като ще бъде импортирано искане за непрекъснато задържане под стража. Пътувал е самичък, посочи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Министър Людмила Петкова заяви: „ Днешният триумф не е инцидентен, а е резултат на съдействието сред Министерство на вътрешните работи, МФ и другите виновни институции. Благодаря на чиновниците, които са взели участие в тази взаимна интервенция. Така би трябвало да работят институциите – всички дружно за отбрана на ползите на обществото и страната. Това е единствено първа стъпка в проект на премиера Димитър Главчев за предприемане на решителни дейности за битка с тежката и проведена престъпност. ”

Тя увери, че целият потенциал на българските институции ще бъде употребен за отбрана на ползите на страната и жителите. „ Устойчиво бъдеще се построява на основата на доверие в обществото и в сътрудниците ни за това, че страната ни е благонадежден сътрудник в битката с проведената престъпност. Убедена съм, че скоро България ще заеме своето място като пълновръстен член на Шенгенското пространство ”, добави Петкова.

 „ Поздравяваме се с този огромен триумф – залавяне на рекордно количество опиати. Следва да се поздравим и за отличното взаимоотношение и синхрон на всички служби на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”. Надявам се помните, че при започване на тази седмица по мое предписание стартираха засилени инспекции от чиновници на ГДБОП, Групово дело, Автомагистрала и Национална агенция за приходите, които ще бъдат до отпадане на нуждата. Засега те са на територията на два Граничен контролно-пропусквателен пункт, само че във всеки миг екипите могат да се преразпределят на други пунктове в страната. ”, сподели министър Калин Стоянов. 

„ Убеден съм, че ще стартират изявления от така наречен от мен специалисти по всичко, че Министерство на вътрешните работи и МФ са получили информация от партньорски служби и просто са осъществили тази информация. Нека уверя – за това количество хероин няма постъпила информация от партьнорски служби. Тук е работено главно на правилото разбор на риска. За да анализираш и отсееш подобен камион и подобен товар, следва да имаш доста опит и чувство ”, добави Стоянов.

Той добави, че точно хероинът е един от най-опасните опиати, той въздейства доста бързо душевен и физически и се получава взаимозависимост, по тази причина е извънредно рисков.

Според него това количество, разпродадено на краен клиент, е щяло да бъде с пъти по-голяма стойност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР