На базата на ново , европейската транспортна комисия за пътна

...
На базата на ново , европейската транспортна комисия за пътна
Коментари Харесай

Въвеждането на максимална скорост в Германия може да доведе до 1 000 000 000 евро икономически ползи

На базата на ново , европейската транспортна комисия за пътна сигурност (ETSC) разяснява, че въвеждането на оптималната скорост на придвижване от 130 км/ч по пътищата на Германия може да докара до 1 000 000 000 евро стопански изгоди на годишна база.

" Ползите от въвеждането на ограничавания на скоростта на 130 км/ч, съгласно най-слабата оценка, e от порядъка на 950 милиона евро годишно ", се споделя в изследването и се показва, че пропусканите сега изгоди се разпределят сред обществото, а не към тези от водачите, които избират да ръководят своите коли с доста високи скорости.

" На фона на немските закони за изменението на климата, които принуждават държавното управление да понижи излъчванията, ограничаването на скоростта би трябвало да се смята за печеливша обстановка на политиката: екологичните цели могат да бъдат приведени в сходство с икономическите изгоди, подкрепени от обществото ".

Според скорошно изследване на ETSC, рискът от гибел по немските автомагистрали е към два пъти по-висок от този на великобританските и датските им еквиваленти.

От европейската транспортна комисия за пътна сигурност показват също по този начин, че най-голямата автомобилна асоциация в Германия- ADAC, към този момент " не се опълчват фундаментално " на въвеждането на ограничавания по автомагистралите, а втората по големина- ACE, интензивно поддържа оптимално позволената скорост от 130 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР