На балотаж ще отиде Вили Лилков, но е трудно да

...
На балотаж ще отиде Вили Лилков, но е трудно да
Коментари Харесай

Софиянски: Вили Лилков ще отиде на балотаж, трудно ми е да кажа срещу кого

" На балотаж ще отиде Вили Лилков, само че е мъчно да се каже кой ще се изправи против него. Хекимян може би няма да е слаб кмет, само че партията, която го издига, е слаба. Знаем всичките ѝ провали, както и процентът от популацията, което я поддържа. Един сериозен публицист няма да търси кметското място. Зеленски също потегли от напълно различен бранш, само че Хекимян не може да реализира същото ", предвижда някогашният кмет на столицата Стефан Софиянски пред Нова нюз.

" Не е въпросът да спечелиш изборите, а по-късно по какъв начин работиш. Да покажеш опция на това, което е било до момента. Когато завоювах изборите, Жан Виденов разгласи София за синьо гето. Като съм се кандидатирал кмет на София, имах тъкмо такива упоритости, не съм считал столицата за трамплин към други позиции. Сегашните претенденти имат амбициозни изказвания и може би имат и други желания ", изясни той.

По думите му Васил Терзиев не е разумна дясна кандидатура. " Не виждам логиката и потенциалът когато не си бил сериозен админ, инженер или икономист, въобще не практикуващ в обществения бранш, да отиваш в общината. В нея трябват хора, които са имали публични задължения и са експерти в най-малко една от тези области ", счита Софиянски.

Според него Вили Лилков има две огромни преимущества пред останалите претенденти. " Работил е в общината дълго време, също по този начин е извънредно съзнателен и познава проблемите на столицата. Професионално е най-добре квалифициран. Освен това, в случай че някой се разпознава със " Синя София " от 1995 година - това е Вили Лилков. София е ясно изразено двуполюсна - дясна и лява, само че ГЕРБ разми нещата ", показа той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg