На българското училище отгоре над входа на ниската му врата

...
На българското училище отгоре над входа на ниската му врата
Коментари Харесай

Спомняме си красивия ум Кристиан Таков с изложба Моралът е доброто -

" На българското учебно заведение от горната страна над входа на ниската му врата е пишело: " Помогни ми да те возвися. "
В днешно време това учебно заведение ражда уродства.
В днешно време тази просветителна система, приказвам и за университета, освен за учебното заведение, създава безропотни потребители на утринни блокове, създава безпаметно гласуващи на Славееви референдуми, смисълът на чиито въпроси изобщо не схващат, води до празни погледи на нещастни хора, които в безнадеждността си търкат билетчета на национални лотарии. Тази просветителна система създава тъпотия с възходяща мощност. Тя създава гласоподаватели на систематичните партии. "

К. Таков

Изложба " Моралът е положителното " демонстрира авторски фотографии на доцент доктор Кристиан Таков (1965-2017) - правист, академични учител и държавник. Откриването е на 11 юли 2022 година, на Моста на влюбените до НДК, оповестява уредникът Веселин Диманов.

" Когато спорим, то не е, с цел да убедим някого или да проверим себе си. Правим го, с цел да чуем причините, които поддържат нежеланото от нас. Но единствено с цел да можем идващия път да ги опровержим по-добре. И с цел да перфекционираме личните си доводи. Търсенето на истината е второстепенно. Ако е изобщо от някаква степен.
Никого не можеш да убедиш. Най-много да го ядосаш. "

Ще бъдат подредени общо 60 фрагмента, подбрани от над 20 хиляди фотоси, направени в разнообразни интервали от живота му, а посланието, което носи, е, че положителното има непрекъсната нужда в него да се влага сила, с цел да продължи да съществува - мисъл на Кристиан Таков. Всички фотографии ще бъдат съпроводени от негови сентенции, отдадени на правото, справедливостта и културата.

Изложбата ще продължи до 24 юли 2022 година, след което елементи от нея ще бъдат показани в Пловдив и Варна.

Относно жертвите на комунизма:

" Когато прекланяме глава пред жертвите в безсилно пренебрежение към убийците им, да не забравяме, че:
1) палачите са родени и образувани преди комунизма;
2) има отвратителни режими, позволяващи на най-злото да се прояви;
3) въпросното зло не е мъртво;
4) то дреме у всекиго от нас;
5) цивилизационната ни черупка е доста нежна и може да се пропука на най-нечакано място.

Прочее, да бдим. Първо върху себе си. "

К. Таков

" През целия си професионален и персонален живот той поставя систематични старания за създаване на интензивно гражданско общество и за одобряване на фундаментални за демокрацията полезности. Стремежът на доцент Таков е думи като право, независимост, правдивост и морал да не остават изпразнени от наличие понятия. Неслучайно през днешния ден доста хора го разказват с една единствена дума - будител ", споделя Веселин Диманов.

" Смелостта, която би трябвало да избави човешки живот, се е изродила в умелост да снимаме с телефоните си по какъв начин този живот се лишава. "

К. Таков

Вдъхновен от него, екипът на " Аффлатус " към този момент две години работи настойчиво върху претворяването на живота и активността му биографичен документален филм със заглавие " Моралът е положителното ". В рамките на работата по кино лентата бяха издирени доста непубликувани до момента архивни фрагменти и документи, както и доста авторски фотографии на Кристиан Таков. Естествено се ражда и концепцията част от творчеството му да се показа под формата на галерия.

" Не чакайте Армагедон. Армагедон е всеобщ и всекидневен. Просто участвайте в него. Страните са неразбираеми единствено на пръв взор. И по-добре изберете, да сте от неприятните, в сравнение с да шарите сред фронтовете. Предателите общо взето не съумяват доста ".

К. Таков

Куратор на плана е Фелия Барух. Редактори са Биана Гунчева, Галя Йончева и Роси Михова. Дизайнът е на Kontur Creative, а оформлението - на Тихомир Стоянов. Снимката на афиша е на Ивайло Петров.

„ Това, което ще опитате да постигнете, може би няма да донесе богатство за вас. То сигурно обаче ще способства някъде – в случай че не институционално, то най-малко културно, то най-малко като осведомителна диря ще останете и всяко последващо въздигане на цивилизацията ще бъде на малко по-високо ниво. “

К. Таков


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР