На българския пазар Кои са най-големите комуникационни агенции на българския

...
На българския пазар Кои са най-големите комуникационни агенции на българския
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазар
Кои са най-големите информационни организации на българския пазар Фотограф: Shutterstock
В специфичното изданието " КМаркетинг Factbook ", част от абонаментния проект " Капитал PRO ", ще може да видите цялостната ранглиста на информационните организации в страната на база приходите им за 2020 година След пандемичната година приходите на девет от десетте най-големи информационни групи в страната регистрират спад за 2020 година, като чистите им приходи възлизат на съвсем 294 млн. лева, което е повече от половината информационни вложения на пазара. В изданието ще намерите също цялостната ранглиста на най-големите самостоятелни креативен и цифрови организации, медийни и PR организации на база приходите им за 2020 година За първи път в " КМаркетинг Factbook " има настрана класиране на BTL организациите на пазара.

Ще прочетете още кои компании влагат най-вече в телевизионна и радиореклама през 2021 година, особено изследване за потреблението на маркетинга през наличие на българския пазар, както и разбор на проблемите, с които промишлеността се сблъсква, за намиране на фрагменти.
Реклама
" КМаркетинг Factbook " ще излезе онлайн на 26 ноември, а на 3 декември и на хартия. Всички читатели, които не са " Капитал PRO " клиенти, ще могат да купят списанието след 26 ноември в Библиотеката на " Капитал " в онлайн или печатен формат.
Пандемията сви рекламния пазар до 455 млн. лева през 2020 година, само че спадът към този момент е преодолян
Тенденцията за годишен растеж на рекламните вложения в България беше прекъсната през 2020 година Пандемичната година се отрази съществено върху промишлеността, само че свиването на пазара е много под миналогодишните прогнози за над 10%.

Нетните инвестиции за 2020 година възлизат на 455.1 млн. лева, или с 1.4% по-малко спрямо 2019 година Това демонстрира годишният отчет на Българската асоциация на информационните организации (БАКА). Традиционно повече от половината средства се влагат в телевизионна реклама. През 2021 година се чака общите разноски за реклама да се възстановят и да надвишат равнищата от 2019 година, достигайки близо 502 млн. лева
Реклама Директорът на " Нова " Николай Андреев оглавява БТК Фотограф: Цветелина Белутова
Николай Андреев, който оглавява " Нова ", ще поеме поста изпълнителен шеф на най-големия телеком в страната от 1 декември. На позицията той сменя Атанас Добрев. Дирк Геркенс ще бъде новият изпълнителен шеф на " Нова броудкастинг груп " (НБГ), който сега е шеф " Програмиране, продукция и рекламни продажби " в United Media.

Трансферът на Андреев е в границите на един холдинг - United Group, който през последните две години закупи редица компании в страната, измежду които БТК, НБГ, доставчиците " Нет 1 ", " КомНет " и " Нетуоркс ". Групата договаря за още районни оператори, а наскоро разгласи и интереса си да купи " Телелинк ".
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Инвестиции 2 Инфраструктура 3 Свят 1 Политика 2 Свят 3 Инфраструктура 1 Политика 2 Инфраструктура 3 Свят Реклама Международната стрийминг платформата с съветска продукция START стъпва в България
Руската стрийминг платформа START ще предлага автентично наличие в България през месечен абонамент от 4.99 евро. Тя към този момент е налична за устройства с двете операционни системи - Android и iOS. От ноември платформата ще започва международни министър председатели редом на български, съветски и британски език.

START е учредена през 2017 година и има над 1.8 млн. клиенти по целия свят. Тя разполага със лично продуцентско студио, което през последните четири години е основало необятен набор от филми и сериали, в това число The Challenge - първият филм, сниман в Космоса от Клим Шипенко.
Бюлетин Маркетинг и реклама
Получавайте най-важното и забавно от маркетинга: вести, рекламни акции, разгласи за работа
Вашият email Записване
Реклама Сред най-гледаните филми по Netflix в България е и българска лента Източник: Facebook/ShibilTheMovie
Дебютният филм на Никола Бозаджиев " Шибил " влезе в класацията на най-гледаните 10 пълнометражни филми на платформата Netflix за България. В началото на предходната седмица филмът на младия режисьор доближи пета позиция, нареждайки се след Netflix продукции като Red Notice и Love Hard, сантиментална комедия с присъединяване на Нина Добрев.
Дигитален бизнесGoogle се споразумя с AFP да заплаща за наличието ѝ Източник: Reuters
Гугъл ще заплаща за онлайн наличието, което се появява в търсачката му, на френската организация France-Presse,. Управляващият шеф на търсачката за Франция съобщи, че съглашението сред двете организации показва желанието на тех колоса да откри общ език с издателите и осведомителните организации в страната по въпроса за сродните права.

Споразумение е по силата на Европейската инструкция за авторското право и сродните му права и ще важи пет години. Евродирективата цели да подсигурява на създателите, че ще получават по-добри хонорари за оповестено наличие в цифровия свят. Гугъл в началото отхвърляше да, само че склони след загубата на дело в парижкия апелативен съд през октомври 2020 година
Певицата Адел изиска от Spotify да отстрани shuffle бутона
Spotify отстрани бутона, с който слушателите могат автоматизирано да разбъркват песните в албум на даден реализатор, без значение от предварителната им подредбата от продукцията. Това се случи посредством певицата Адел, която заяви в събота в Twitter, че е поискала смяната поради четвъртия си студиен албум " 30 ", който беше пуснат по-рано предходната седмица.

" Това беше единственото искане, което имам към непрекъснато изменящата се промишленост, написа певицата. Нашето изкуство споделя история и нашите истории би трябвало да се слушат по този начин, както ние имаме намерение. " Функцията за безредие към момента е налична, само че единствено при възпроизвеждането на обособени плейлисти, които не са част от албум.
Фейсбук разрешава на марките да управляват къде в новинарския поток на платформата да се появяват рекламите им
Фейсбук, разгласи, че уголемява контрола на рекламодателите в платформата върху наличието в новинарския поток (News Feed). От началото на годината платформата създава способ, с който марките да могат да лимитират честотата на проявлението на рекламите си наоколо до тематики, свързани с вести, политика, обществени въпроси, закононарушения и нещастия.

Марките желаят да имат гаранции, че техните реклами не се демонстрират до изявления, които могат да се смятат за нездравословни, без значение дали включват тирада на омразата или дезинформация. Това е тематика, с която компанията неведнъж е обещавала да се оправи. До момента от компанията са извършени проби с определени марки, в това число Mondeléz.
Медиен бизнесThomson Reuters се отдръпва от ангажимент към английските въоръжени сили след митинг на кореспонденти Източник: Reuters
На 31 август Thomson Reuters, основаната в Торонто майка на втората най-голяма осведомителна организация в света - Reuters, подписа " Пакт за английските въоръжени сили ", с който се ангажира да оказва помощ и поддържа тези, които сега служат в английските въоръжени сили, напусналите работа, ветераните и техните фамилии.

След като поддръжката на Thomson Reuters за контракта стана обществена, редица сегашни и някогашни публицисти на организацията споделиха, че обещанието слага под въпрос безпристрастността на международната осведомителна организация. Служителите на Reuters показаха опасения, че заеманата от организацията позиция може да заплаши кореспонденти, работещи в избрани страни, защото Reuters може да бъде избрана като подкрепяща английските въоръжени сили и външната политика на Англия.
Рекламен бизнесNike се причисли към " мета " действителността Източник: AdAge
" Добре пристигнали в Nikeland. " Така колосът на спортни артикули Nike посреща потребителите на новосъздадената си игра с добавена действителност Nikeland. Това е огромна крачка на марката към метавселената.

Светът в играта е въодушевен от действителната централа на Nike в Орегон, където играчите могат да играят миниигри и да печелят разнообразни награди, с цел да развиват аватарите си. Разбира се, Nikeland има и търговски темперамент: основан е цифров шоурум, който разрешава на играчите да се обличат с облекла и обувки на марката. Тази акция на Nike демонстрира по какъв начин метавселената се трансформира във все по-важна част от тактиките на марките за напред.
В предходния брой на от 16 ноември 2021 година бе позволена фактологична неточност. Андрей Андреев-Вини е новият креативен шеф в DNA Sofia, само че той няма да съвместява длъжността с Рая Аврамова, която продължава да бъде на позицията Art шеф. Вторият креативен шеф продължава да бъде Димитър Сталимиров. Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР