На България й трябва парламент, трябва й разумно и отговорно

...
На България й трябва парламент, трябва й разумно и отговорно
Коментари Харесай

Искра Михайлова: Трябва ни разумно, отговорно и диалогично правителство

 izbori_2023_v1_014

На България й би трябвало парламент, би трябвало й рационално и отговорно болшинство, което може да води разговор. Такова болшинство може да излъчи рационално, отговорно и диалогично държавно управление. Това съобщи евродепутатът Искра Михайлова на предизборна среща на Движение за права и свободи във Варна. В нея взеха присъединяване водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, специалистът по обществена политика доктор Хасан Адемов и лидерът на листата Филиз Хюсменова.

 

Следващата стъпка се споделя вложения, защото с раздаването на помощи не става, сухите пари, раздадени на калпак, свършват. Инвестициите са спасението, ние сме го правили и знаем по какъв начин и от кое място, добави Михайлова.

 

Тя напомни, че в края на предходната година длъжностен министър е оповестил, че сме получили 1,2 милиарда евро по Плана за възобновяване и резистентност, само че след това никой не е чул къде те били вложени. Нещо повече – приказва се, че с тях се заплащат пенсии.

 

Първата задача на новото държавно управление, за което ние ще носим отговорност, е всички вероятни вложения по Плана за възобновяване и резистентност да доближат до българските жители, до дребния и междинен бизнес, до строителите, до транспортните компании, до комерсиалните компании, до туристическия отрасъл, до услугите. Защото задачата на този проект е да се поддържа дребния и междинен бизнес. Ние го знаем и ние ще го създадем, за разлика от други, които не желаят това да се случи, сподели Искра Михайлова.

 

Тя напомни също по този начин по какъв начин предходната година е имало информация, че са били контрактувани оперативните стратегии за 60 милиарда лв., само че сподели, че никой представител на дребния бизнес не е чул покана по тези стратегии. Ние желаеме тези пари да бъдат вложени незабавно в действителната стопанска система на България. Само по този начин ние ще излезем от дъното на икономическата рецесия, категорична е Искра Михайлова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР