На Бахмутското направление Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) преминаха от

...
На Бахмутското направление Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) преминаха от
Коментари Харесай

Украинците минаха от отбрана в атака край Бахмут, напредват с почти километър на ден


На Бахмутското направление Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) минаха от защита към нахлуване, заяви към този момент публично зам.-министърката на защитата Анна Маляр в своя телеграм-канал. За почналата там контраофанзива се знаеше и през вчерашния ден, само че украинските висши военни по принцип постоянно споделят за дейностите на армията си ден-два по-късно.

По думите на Маляр за предходното денонощие украинските бойци са се придвижили доста напред – от 200 до 1100 метра по разнообразни сектори на Бахмутското направление. Анна Маляр написа, че „ в сегашния миг бойните дейности се водят от постоянната войска на съперника, подпомагани от десантно-щурмови отряди, а „ вагнеровците “ са се изтеглили някъде в тила. “

Думите на Маляр удостовери и полевият пълководец на Трета щурмова бригада Максим Жорин, който от месеци е на фронта край Бахмут.

Вече ние ги щурмуваме, а те се пробват да се бранят. Изобщо не им разрешаваме да вземат самодейността. Те отново хвърлят нови и нови подразделения против нас, само че и те са в цялостна нервност. Могат най-вече да ни забавят малко, само че няма да трансформират проектите ни. Ние ги виждаме, знаем какво са намислили и продължаваме да освобождаваме нашата територия. “

Сателитните карти на „ Дийпстейт мап “ удостоверяват казаното от Маляр и Жорин. Разликата сред положението на фронта преди месец и през днешния ден е явна.

В понеделник за това, че съветските бойци отстъпват в региона на Бахмут, призна и създателят на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин, който дружно с наемниците си напусна фронта, откакто разгласи, че е завладял града. Пригожин сподели, че постоянната войска е изгубила село Берхивка на север от Бахмут и разказа дейностите на съветската войска с думите „ драпат обратно “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР