На американците им трябва спешно руският остров Врангел край Чукотка.

...
На американците им трябва спешно руският остров Врангел край Чукотка.
Коментари Харесай

САЩ откриват втори фронт: Предявени са териториални претенции към руски остров

На американците им би трябвало незабавно съветският остров Врангел край Чукотка. Такива териториални искания могат да бъдат или неуместно екстремистко изказване, или същински проблем за война.

Дума против дума

„ Властите на Съединени американски щати би трябвало да лишават остров Врангел от Русия “, написа Томас Данс за американския вестник The Wall Street Journal. Статията се споделя: „ Русия също окупира американска земя “. В нея се твърди, че през 1924 година остров Врангел сякаш е бил „ високомерен от канонерската лодка " Червения октомври " на Ленин. “ И в този момент, споделя американецът, има съветска военна база, която заплашва суверенитета на Съединени американски щати.

Естествено, към този момент има публично изказване на съветското външно министерство по този въпрос. Посланикът на съветското външно министерство Николай Корчунов, който е ръководител на Комитета на висшите чиновници на Арктическия съвет, акцентира, че принадлежността на остров Врангел към Руската федерация е неоспорима. Той също по този начин съобщи:

" Сегашното изостряне на връзките сред Москва и Вашингтон, което е предизвикано от дейностите на представители на американското управление, предстоящо води до появяването на сходни екстремистки начинания... "

" Москва е уверена, че управляващите във Вашингтон няма да рискуват с повишение на териториалната проблем на каквото и да било съществено равнище по отношение на руско-американската граница ", добави още той.

И по този начин, има изказване на съветското външно министерство, публично изказване на американската страна, че журналистът, съгласно тях, не е прав, а островът, в противен случай, не е американски. Изглежда, че всичко е наред?

Това, което обаче го няма, е разбирането измежду най-почтената аудитория за случилото се.

А това, което се случи, явно, е следното: в Съединените щати някой не малоумен е осъзнал, че никаква обсада на Русия няма да даде на Съединени американски щати стремежи резултат, стига да съществува единствено от запад - а от север Русия остава да се разпорежда със Северния морски път.

Защото СМП – даже без западни вложения – е по-кратък път за китайските артикули към Русия и Европа от по-традиционния маршрут от юг през Суецкия канал. И евентуално по-евтин от обичайния Път на коприната, който в наше време е превозването на артикули с железопътен превоз.

В Китай, както Царьград към този момент писа, всичко това е добре разбрано - и по тази причина те приготвят личен ледоразбивач, който да работи взаимно с съветския. Проектът „ Полярният път на коприната “ се смята за значим, обещаващ и, което е изключително прелестно за нас, реален.

Според Джо Байдън

Сега да погледнем картата. Остров Врангел, който, почтено казано, не се помни постоянно в Русия, се намира на север от Чукотка и северозападно от Беринговия проток в Източносибирско море. Лесно се вижда, че този остров е част от Евразия, а не от Северна Америка.

Представете си, че на този остров има не съветска, а американска военна база. Съвсем явно е, че островът незабавно ще се трансформира в палат, благодарение на който американците ще могат да затворят Северния морски път, когато пожелаят. По всяко време.

И американската рекламация за остров Врангел напълно не е неочаквана фикция на русофобски вашингтонски журналист-ястреб. Не, публикацията в The Wall Street Journal е написана от много здравомислещ политически наблюдаващ, проучил добре историята на казуса.

В обявата си той уточни да вземем за пример, че преди 30 години сегашният президент на Съединени американски щати, а тогавашният сенатор Джо Байдън (който още не се беше препъвал по стъпалата и не е бъркал живите с мъртвите) е управлявал среща на Съединени американски щати Комисията по външни връзки на Сената. Беше разискван договорът за границата сред Съединени американски щати и Русия от 1991 година И по този начин, на това съвещание на сенатската комисия беше казано:

" Гласуването в интерес на контракта за границата сред Съединени американски щати и Русия от 1991 година по никакъв метод няма да засегне евентуалните бъдещи искания на Съединени американски щати към островите ".

Всичко, което американският политически наблюдаващ предлага през днешния ден, е да " разкрие " изказванията, за които се приказва през предишния век.

Какво следва от това?

Всичко това е много съществено. Заплахата е непосредствена. Томас Данс е " екстремист " единствено от позиция на Русия. От позиция на Съединени американски щати той прави доста навременна записка.

Всъщност, в случай че всички вероятни наказания против Русия към този момент са приложени и стопанската система й към момента „ не е раздрана на части “; в случай че макар мощното военно присъединяване на Съединени американски щати в спора в Украйна не е допустимо да се победи Русия там и самият ръководител на комитета на началник-щабовете разгласи невъзможността за победа, тогава би трябвало да се отвори втори фронт. А къде Съединени американски щати имат действителни териториални проблеми с Русия? Само в Арктика.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР