На американска територия се намират близо половината обектиБроят на хипермащабните

...
На американска територия се намират близо половината обектиБроят на хипермащабните
Коментари Харесай

САЩ контролират пазара на големи дейта центрове

На американска територия се намират близо половината обекти

Броят на хипермащабните дейта центрове доближи 390 в международен мащаб

В света има близо 400 супер-големи центрове за данни, като съвсем половината от тях са ситуирани на територията на Съединени американски щати, сочи изследване на Synergy Research Group.

След стартирането на няколко обекта в Китай, Индия и Малайзия, броят на хипермащабните дейта центрове в употреба е достигнал 390 в световен мащаб, твърди изследването.

Най-активен в строителството на нови центрове за данни през отиващата си година е бил интернет колосът Гугъл, който дружно с Amazon, Microsoft и IBM образува групата на водачите по брой на дейта центровете.

Около 44% от хипермащабните дейта центрове са ситуирани в Съединени американски щати, 8% се намират в Китай, по 6% има в Япония и Англия. На други страни като Австралия, Германия, Сингапур, Канада, Индия и Бразилия се падат по 3-5%.

Около 44% от хипермащабните дейта центрове са ситуирани в Съединени американски щати

Според създателите на отчета от Synergy Research Group, водачеството на Съединени американски щати на международния пазар за дейта центрове отразява преобладаващата позиция на страната в облачните и интернет технологиите.

Макар че други страни заемат все по-важно място, когато става въпрос за създаване на нови центрове за данни, даже след три години Съединени американски щати ще продължат да управляват към 40% от международния пазар, предвижда отчетът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР