На 9 юли /събота/ в манастир „Рождество Богородично“ ще бъде

...
На 9 юли /събота/ в манастир „Рождество Богородично“ ще бъде
Коментари Харесай

Излагат мощите на св. прпмчца Рафаила Чигиринска в манастир „Рождество Богородично“ в събота

На 9 юли /събота/ в манастир „Рождество Богородично“ ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия от Национален парк Агатополски свещеник Иеротей.

За поклонение ще бъдат изложени мощи на св.прпмчца Рафаила Чигиринска. След св. Литургия ще бъде отслужен акатист към светицата.

В 8.00 ще бъдат тържествено посрещнати мощите на св. Рафаила Чигиринска, след което ще стартира утринната работа. Началото на св. Литургия ще бъде в 9.00 ч., а от 10.30 ще стартира акатиста към преподобномъченицата.

Св. прмчца Рафаила Чигиринска е потърпевша страдалчески за вярата през 1926 г.Била е игумения на монашеската света обител „Света Троица“ в гр. Чигиринск, Украйна. Паметта й се чества на 24 май – денят на канонизацията й, и на 11(24) август, когато се смята, че е потърпевша.

Има безчет свидетелства за нейна чудотворна помощ. По застъпничеството й доста страдащи са се избавяли от наркомания, главобол и зъбобол, намирали са работа и жилище. Св. прпмчца Рафаила Чигиринска оказва помощ изключително доста на хора, които имат потребност от поддръжка, за носят житейския си кръст.

Мощите ще бъдат изложени за поклонение в светата обител и на идващия неделен ден – 10 юли.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР