На 9 февруари 2024 г. /петък/ Община Чепеларе традиционно ще

...
На 9 февруари 2024 г. /петък/ Община Чепеларе традиционно ще
Коментари Харесай

В Чепеларе ще отбележат 26 години от златния олимпийски медал на Екатерина Дафовска

На 9 февруари 2024 година /петък/ Община Чепеларе обичайно ще провежда състезателен празник в чест на Екатерина Дафовска, с цел да се означи и помни единственият златен олимпийски орден по биатлон, който тя донесе за България от Зимна Олимпиада в Нагано 1998 година
Прочетете още
Тази година се навършват 26 години от спечелването на медала от чепеларската биатлонистка и това ще бъде маркирано с доста игри и надпревари за втора поредна година във обновения детски зимен център за начално образование " Дьортевото " в град Чепеларе.

Програмата ще запоне в 9:15 часа с приветствия от кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, персонално от самата олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска и сноубордист номер 1 на България Радослав Янков.

От 09:30 часа започват надпревари по дърпане с гуми и дърпане с въже за възпитаници от 1-ви до 7-ми клас. От 11:00 часа е занимателното съревнование по втурване с шейни вид „ лопатка “ за възпитаници от 1-ви до 4-ти клас. Най- дребните ще бъдат зарадвани с разнородни щафетни игри.

Желаещите ще могат да се насладят на топъл билков чай.

От 12:00 до 13:00 часа Семеен кодекс „ Рожен Чепеларе - 2016 “ с Председател Екатерина Дафовска ще показват пукотевица с лазерна пушка.

В 13:00 часа стартират Състезанията по ски и сноуборд (слалом) за девойки и момчета в разнообразни възрастови групи.

След награждаването на класиралите се в надпреварите, от 15:30 часа ще бъде обновена традицията от 2003 година „ Хвани кашкавалената питка “.

От 17:00 часа снежното олимпийско празненство в Чепеларе ще продължи с посетител DJ Damyanov, въодушевление и вкусни храни и питиета.

Снежният парк действа гратис за децата, гостите и жителите на община Чепеларе. Разполага с оръдие за неестествен сняг и машина за обработка на пистата, транспортна ски пътека, фургон за преобличане и предпазване, шейни вид „ лопатка “ и др.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР