На 9 февруари 2018 от 19:00 часа е премиерата на

...
На 9 февруари 2018 от 19:00 часа е премиерата на
Коментари Харесай

Петел с премиера в Младежкия Театър

На 9 февруари 2018 от 19:00 часа е премиерата на спектакъла Петел по пиесата СОСК на Майк Бартлет на сцената на Младежки спектакъл Николай Бинев. Режисьор е Стайко Мурджев, прочут на публиката с премиерните за сезон 2017/2018 спектакли Еквус, с премия АСКЕЕР за най-хубаво зрелище, в Младежки спектакъл и Франкенщайн в спектакъл София.

В новата режисура, която за първи път се слага на българска сцена, вземат участие актьорите Александър Хаджиангелов, Бойко Кръстанов, Рая Пеева, Михаил Билалов. В основата на пиесата стои любовен триъгълник.

Наличието на двама мъже, една жена и едно събитие, невероятно да се случи съгласно визиите на основния персонаж, Джон, довеждат до голям брой комични обстановки и разсъждения.

Джон е в дългогодишна връзка, само че идва миг, в който се нуждае от глътка въздух. В своята прочувствено разтоварваща отмора, Джон изненадващо се влюбва в различен човек.

Изправен пред мъчно решение, той се пробва да не криволичи в траекторията на своите мисли. Но постижимо ли е това, когато се намесват усеща? Жанрът трагична комедия прави персонажите близки до публиката, доста действителни, а в това време и парадоксални.

В международен мащаб пиесата е поставяна от режисьора Джеймс Макдоналд в Лондон през 2009 в The Royal Court Theater, както и в Ню Йорк през 2012 - The Cockfight Play в The Duke. Пиесата печели премия Оливър (Olivier Award) през 2010.

Същата година пиесата излиза и в Teatro del Noctámbulo в Испания, под заглавието Изборът на Джон (The decision of John (Cock) by Mike Bartlett). Текстът е представян и в Австрия, Малайзия, Белгия, Мексико и Аржентина.

Авторът на пиесата COCK, Майк Бартлет, е английски драматург, считан за един от най-вълнуващите млади драматурзи в своята страна поради умеенето си да предава актуалната действителност в театрални текстове.

Той е създател на над 20 пиеси, радио драматизации и сюжети за сериали, и е притежател на редица влиятелни английски театрални награди. (Сред тях са наргадите New Drama от National Television Awards през 2015, премия Laurence Olivier за най – добра игра и изключителни достижения в афилиет спектакъл през 2010 и 2015, има номинация за премията на BAFTA - Breakthrough Talent (Television Craft category), премиите Tinniswood Award и Richard Imison Award през 2006.)
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР