На 87-годишна възраст почина британският предприемач, финансист и филантроп лорд

...
На 87-годишна възраст почина британският предприемач, финансист и филантроп лорд
Коментари Харесай

Почина британският банкер и филантроп лорд Джейкъб Ротшилд

На 87-годишна възраст умря английският бизнесмен, финансист и човеколюбец лорд Джейкъб Ротшилд, заяви фамилията му.

В изказване за гибелта му пред осведомителна организация PA Media околните споделят:

" Нашият татко Джейкъб имаше голямо наличие в живота на доста хора, великолепно приключен финансист, бранител на изкуствата и културата, предан държавен чиновник, буен покровител на благотворителните дела в Израел и еврейската просвета, разпален природозащитник и доста обичан другар, татко и дядо ".

Лорд Джейкъб Ротшилд ще бъде заровен в сходство с еврейския бит на дребна фамилна гала и на по-късна дата ще има монумент, с цел да отпразнуваме живота му, прибавя фамилията му.

Британският икономист стартира кариерата си в фамилната банка NM Rothschild & Sons през 1963 година, преди да стане съосновател на тогавашната J Rothschild Assurance Group, в този момент St James's Place, със сър Марк Уайнбърг през 1980 година

Предприемачът се интересуваше както от изкуство, по този начин и от филантропия, като през живота си е дарил най-малко 66 млн. паунда за дела, свързани с еврейския народ. Ротшилд основава Windmill Hill Asset Management, с цел да ръководи благотворителното портфолио на фамилията.

Той е бил и ръководител на настоятелството на Националната изложба и ръководител на Фонда за завещание на Националната лотария.

Роден в Бъркшър на 29 април 1936 година като Натаниел Чарлз Джейкъб, лорд Ротшилд получава обучение в колежа Итън и по-късно продължава да учи история в колежа Крайст Чърч към Оксфордския университет.

Бил е ръководител на един от най-големите капиталови тръстове, котирани на Лондонската фондова борса - RIT Capital Partners. Бил е и заместник-председател на тогавашната BSkyB Television, шеф на RHJ International, в този момент известна като BHF Kleinwort Benson Group, и беше член на съвета за херцогство Корнуол за тогавашния принц на Уелс.

В обява в обществената мрежа X фондация Rothschild и Waddesdon Manor обявиха, че са " надълбоко натъжени от новината ".

 

Източник dir.bg

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР