На 83-годишна възраст почина големият общественик и единствената жена министър

...
На 83-годишна възраст почина големият общественик и единствената жена министър
Коментари Харесай

Почина проф. Христина Вучева, единствената жена министър на финансите на България

На 83-годишна възраст умря огромният държавник и единствената жена министър на финансите на България проф. Христина Вучева.

До последно тя участваше с дейната си гражданска позиция в публичния живот у нас. Последната ѝ обществена изява бе на 17 септември тази година, когато разяснява е в размер на 5 милиарда лева и съобщи, че да се приказва за " триумф " на интервенцията е пресилено.

" С надълбоко огорчение оповестяваме, че през днешния ден, 15. 10. 2020 година, умря проф. Христина Вучева, български икономист, заместител министър-председател и финансов министър на България 1994 - 1995г. ", се споделя в известие на фамилията.

" До последния си мирис проф. Христина Вучева беше един от най-силните гласове в отбрана на правовата страна и моралните правила на държавно ръководство. Любящ родител, правилен другар и публичен деятел до последнния си мирис, тя помагаше на всички ни да бъдем по-добри. Ще липсва ", се споделя в известието на сем. Вучеви.

Проф. Вучева е родена през 1937 година в Пазарджик. Завършва комерсиалната гимназия в града, а впоследствия - Висшия стопански институт " Карл Маркс " в София. Изключвана през така наречен маджарски събития, възобновена и приключила през 1959 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР