На 81-годишна възраст почина сенаторът републиканец Джон Маккейн, предава AFP.Ветеранът

...
На 81-годишна възраст почина сенаторът републиканец Джон Маккейн, предава AFP.Ветеранът
Коментари Харесай

Сенатор Джон Маккейн почина

На 81-годишна възраст умря сенаторът републиканец Джон Маккейн, предава AFP.

Ветеранът от виетнамската война се бореше с нападателна форма на мозъчен израстък, диагностициран през юли 2017 година

" На 25 август 2018 година в 16:28 ч почна сенаторът Джон Сидни Маккейн III. Неговата брачна половинка и фамилията му бяха до него ", се споделя в изказване на канцеларията му.

" Близо 60 години, до самата си гибел, той служи правилно на Съединени американски щати “, приключва известието.

Барак Обама, демократът, от който Маккейн загуби президентските  избори през 2008 година, съобщи, че " всички сме в дълг към него ". " Джон Маккейн и аз бяхме представители на разнообразни генерации, имаме напълно друг генезис и се състезавахме на най-високо равнище на политика ", сподели Обама още.

Президентът Доналд Тръмп, който един път се подигра на военните заслуги на Маккейн, сподели, че е изпратил " най-дълбоките си съболезнования и почитание "

През 1967 година самолетът на Джон Маккейн е свален над Северен Виетнам по време на задача за бомбардировка. Той е ранен тежко и прекарва над пет години в плен.

През 1982 година е определен в Камарата на представителите, а през 1986 – Сената на Съединени американски щати. През 2000 година не съумява да завоюва кандидат-президентската номинация на Републиканската партия, само че съумява през 2008. Тогава се явява с подгласник Сара Пейлин, само че беше надвит от Барак Обама.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР