На 81-годишна възраст почина хирургът и почетен председател на Българския

...
На 81-годишна възраст почина хирургът и почетен председател на Българския
Коментари Харесай

Напусна ни знаменитият хирург, почетен председател на БЛС и бивш депутат от ОДС Димитър Игнатов

На 81-годишна възраст умря хирургът и почетен ръководител на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Димитър Игнатов (роден на 1 декември 1940 г). Игнатов бе един от основателите за възобновяване на съсловната лекарска организация преди 32 години, доктор с изявена гражданска позиция и един от основоположниците на здравноосигурителния модел у нас. Тъжната вест оповестиха от БЛС.

През 1992 година Игнатов е определен за ръководител на съсловната организация и е отпред на БЛС 10 години. По-късно е почетен със званието почетен ръководител на Български лекарски съюз. Бил е народен представител от ОДС.

През предходната година в навечерието на Деня на българския доктор - 19 октомври и във връзка 120-тата годишнина от основаването на Български лекарски съюз, доктор Игнатов получи особено направена статуетка и грамота от Съсловната организация - Възродител на БЛС.

" С голяма болежка и огорчение посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник доктор Игнатов. Напусна ни извънреден доктор, човек и деятел. Човек с необятна душа и сърце, който постоянно е отстоявал ползите на лекарското съсловие, с ясното разбиране, че са ползи на цялото общество! ", обявиха от Лекарския съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР