На 8-ми август светът отбелязва Международен ден на котките. Този

...
На 8-ми август светът отбелязва Международен ден на котките. Този
Коментари Харесай

Днес е Международният ден на котките

На 8-ми август светът отбелязва Международен ден на котките. Този специфичен празник се празнува за пръв път преди тринадесет години по самодейност на Международния фонд за грижа на животните. Идеята е посредством него да се изрази поклонение пред един от най-предпочитаните и обичани домашни любимци.

Предполага се, че доближаването сред индивида и животните от този тип е почнала някъде преди към осем хиляди години. Според статистиката в актуалното общество повече от петстотин милиона типове котки живеят дружно с хора. Някои стопани си вземат котки, тъй като са почитатели на избрана порода, а други, с цел да се преборят с вредители като плъхове и мишки.

И въпреки купата Най-добър другар на индивида да е присъдена на кучетата, котките могат да са не по-лоши наши приятели. Чаровни, занимателни и палави, те са в положение на да ни зарадват по всякакъв метод и да разтопят сърцето ни.

Котките не се възприемат като пазачи на своя собственик и имуществото му, само че те имат друга също толкоз значима задача - да лекуват тялото и мозъка на индивида. Множеството проучвания и опити са посочили, че тези пухкави същества доста постоянно влизат в роля на същински церители. Котките лекуват редица здравословни проблеми.

 Деня на котката

Прочувания, направени преди време, демонстрират, че галенето на котка влияе удобно при възпалени стави и гинекологични болести. Мъркането на котките пък стабилизира сърдечния темп и възстановява кръвното налягане. Дългокосместите породи котки без проблем се оправят с меланхолия, бодърствуване и нервност.

Тези със междинна дължина на косъма оказват помощ при сърдечно-съдови проблеми, а котките с доста къса четина оказват позитивно въздействие при болести на стомаха и бъбреците. За сиамските котки пък се счита, че спомагат за предпазването от простудни болести.

Ето за какво в Деня на котката ви приканваме да зарадвате вашите мъркащи домашни питомци със особено лакомство или играчка. Ако пък нямате писана вкъщи, постоянно можете да излезете на открито и да нахраните някое гладно бездомно коте. Нека то се почувства щастливо най-малко на този ден!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР