На 8 февруари израелски заселници нападнаха палестински овчари, които пасяха

...
На 8 февруари израелски заселници нападнаха палестински овчари, които пасяха
Коментари Харесай

Насилието на заселниците: Израелският план за етническо прочистване на Западния бряг

На 8 февруари израелски заселници нападнаха палестински овчари, които пасяха стадата си в общността Sadet a-Tha’leh, покрай Хеброн в окупирания Западен бряг. Те прогониха палестинците от пасището и използваха дронове, с цел да изплашат добитъка им. В резултат на това пастирите претърпяха съществени загуби, защото доста от техните ужасени животни имаха спонтанни аборти и мъртвородени по средата на сезона на агнене.

Инцидентът не е неповторим и е част от това, което бранителите на правата на човека описват като „ икономическа война от страна на заселници, която води до разселване “.

Това, което се случи в Sadet a-Tha'leh, е един от 561 инцидента на офанзиви на израелски заселници против палестинците, които Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) записва сред 7 октомври и 20 февруари. Към януари 17, заселниците са умъртвили минимум осем палестинци и са ранили 111, съгласно базата данни на OCHA. Повтарящите се талази от принуждение от страна на заселници, постоянно по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР