На 78-годишна възраст почина журналистът и писател Венелин Митев. От

...
На 78-годишна възраст почина журналистът и писател Венелин Митев. От
Коментари Харесай

Covid-19 отне живота на бившия главен редактор на Паралели Венелин Митев

На 78-годишна възраст умря журналистът и публицист Венелин Митев. От фамилията оповестиха, че той е изгубил борбата с COVID-19.

Венелин отдаде най-плодотворните си 30 години на Българска телеграфна агенция поредно като сътрудник на Агенцията в Москва и Париж, оповестиха от организацията. Беше основен редактор на списание " Паралели " в едни от най-бляскавите му години.

Венелин Митев е роден на 2 декември 1942 година Завършва българска и френска лингвистика в Софийския университет " Климент Охридски ". През 1967 година постъпва на работа в Българска телеграфна агенция като кореспондент, а през 1969 година към този момент е завеждащ кореспондентското бюро на Българска телеграфна агенция в Москва, където остава до 1976 година и пътува из всичките руски републики, както и в прилежаща Монголия.

През интервала 1976 - 1979 година е заместник-главен редактор на редакция " Информация за чужбина " в Българска телеграфна агенция.

От 1979-а до 1984-а година е сътрудник на Българска телеграфна агенция за Франция, Белгия и Швейцария.

След завръщането си в България през 1984 година до 1993 година е основен редактор на най-популярното в тези години седмично списание " Паралели ".

Венелин Митев е създател и на 11 книги. Носител е на медал " Кирил и Методий " - първа степен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР