На 7 октомври 2018 г. на пищна церемония с водосвет

...
На 7 октомври 2018 г. на пищна церемония с водосвет
Коментари Харесай

На 7 октомври 2018 г. Бойко кара новите джипове и прави пищен водосвет, а днес за ГЕРБ Радев е виновен

На 7 октомври 2018 година на обилна гала с водосвет Бойко Борисов тества един от новите 341 джипа за Министерство на вътрешните работи, за които ОЛАФ през днешния ден твърди, че има машинация. Хубаво му е вътре, проличава си!

„ Автомобилите са в цялостна подготвеност да извършват дилемите, за които са предопределени. Искам да поздравя сътрудниците и да ги употребяват в услуга на обществото “, декларира гордо тогавашния министър на вътрешните работи Младен Маринов.

През февруари 2018 година държавното управление на ГЕРБ е подписало контракта за колите, макар рекомендация на Европейска комисия, че може да последват наказания. Има даже допълнение и анекс към контракта за доставка на таблети.

Днес ГЕРБ твърди, че нямат нищо общо и естествено…Радев е отговорен!

Но в това няма нищо изненадващо.

Онзи ден дългогодишният член на Българска комунистическа партия Бойко Борисов жигосах комунистите, че и наследниците им за националния съд.

Днес Борисов жигосах Путин за репресиите над спокойно протестиращите и ареста на Навални, макар че през лятото десетки почтени спокойно протестиращи българи бяха бити по площадите, задържани и упрекнати.

Амнезия? Шизофрения? Едва ли. Или може би хитър политически ход за отклонение на вниманието по остарял обичаен български бит „ Крадецът вика дръжте крадеца “?

А Борисов обича традициите, неслучайно има поп на всяко рязане на лента. Обича и народопсихологията, тъй като той е продукт и резултат на тази народопсихология. Набожността и показното съблюдаване на традициите са основен пиар метод да въздейства на масата, чиято народопсихология е вековно свързана с ритуалите.

На церемонията през октомври 2018 година участва и някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, финансовия министър Владислав Горанов, министърът на защитата Красимир Каракачанов и тогавашния министър на вътрешните работи Младен Маринов.

Бойко опитва един от новите джипове.

Красимир Каракачанов също театралничи гордо до возилата.

Договорът на Министерство на вътрешните работи за покупка на джипове, който според ОЛАФ съдържа задоволително учредения за прокурорско следствие, ясно е записан в регистъра на публичните поръчки на 20 март 2018 година, година след служебното държавно управление, образувано от президента Радев, както проличава от оповестения тук документ.

Кадър БАИ

Поръчката е с номер 342812 и е подписана на 22.02.2018 година за доставка на полицейски коли с нараснала проходимост. Тя е разграничена на две елементи, като едната – за 6 млн.лв. провокира вниманието на Европейската работа за битка с измамите, която постанова платените от Европейски Съюз пари да бъдат върнати, като бъдат обезщетени за сметка на българските данъкоплатци.
Сделката е заложена от кабинета Борисов 2 с министър Румяна Бъчварова и е завършена при Борисов 3 с министър Валентин Радев.

Европейска комисия даже е уведомила Министерство на вътрешните работи, че с подписването на контракта може да последва глоба за страната, само че държавното управление подценява това и подписва контракта.

Чрез нея се прочистиха останалите на склад  коли, създадени в завода в Ловеч, обвързван с предприемача и бос на ЦСКА Гриша Ганчев.

Линк към контракта, подписан от сегашното държавно управление на 22 февруари 2018 г. https://bntnews.bg/f/news/o/1093/d156220fcb4a423c62ed3c1e946217ee.pdf

„ Процедурата по закупуване на въпросните коли от Министерство на вътрешните работи е стартирана през есента на 2016 година от второто държавно управление на премиера Бойко Борисов и е завършила с подписването на контракт 10 месеца след приключването на мандата на Пламен Узунов като длъжностен министър на вътрешните работи “.

Въпросният контракт освен е подписан по време на третия кабинет на Бойко Борисов на 22 февруари 2018 година, съвсем 10 месеца след края на мандата на служебното държавно управление, само че и посоченият краен период за осъществяване на същия контракт е септември 2017 година Заради това явно несъгласие при започване на февруари 2018 година Европейската комисия е уведомила Министерство на вътрешните работи, че при подписване на въпросния контракт за страната ни може да последва финансова глоба. Министерството на вътрешните работи е пренебрегнало рекомендацията на Европейска комисия и на 22 февруари 2018 година е подписало контракта, настояват още от президентството. “, обявиха от президентството.

Въпреки че подписаха контракта и „ рязаха лентите “ от ГЕРБ оповестиха, че нямат нищо общо и че за всичко е отговорно служебното правителсто. Критериите са били изменени от доставка на високопроходими коли на такива с нараснала проходимост, които не дават отговор на европейските стандарти за защита на границата и противопоставяне на миграционния напън.

Те са безапелационни, че промяната на въпросните критерии е нарушаването на условията на Споразумението с Европейска комисия, което е предмет на следствието на ОЛАФ.

От ГЕРБ акцентират, че е нямало по какъв начин Министерство на вътрешните работи да не подпише контракта при започване на 2018 година, защото преди този момент поръчката е била обжалвана поредно пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховен административен съд и е била доказана от тях.

Те показват, че настоящият Закон за публичните поръчки не планува опция за анулация на влезнало в действие решение, доказано и от българския съд.

От прокуратурата се дистанцираха от отчета на ОЛАФ, а от президентството настояха за цялостното изсветляване освен на тази съмнителна доставка на коли за Министерство на вътрешните работи от държавното управление на Бойко Борисов, само че и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, в това число в случаите, когато публични поръчки не се организират въобще

Видео: Новини.бг

Министър Маринов похвали отличните качества на колите от завода на Гриша Ганчев

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР